ROMAERO ISI ALEGE O NOUA CONDUCERE – Compania este pe pierderi de ani de zile

Consiliul de Administratie al Romaero convoaca Adunarea Generala a Actionarilor pe data de 8 noiembrie, unde va decide noua conducere a companiei, precum si indemnizatia bruta fixa lunara pe care o va incasa.

Informatia apare intr-un anunt publicat de companie pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti. Anuntul arata ca este vorba de o conducere provizorie. In ultimii ani, practica a fost des intalnita la foarte multe companii de stat. Consiliul de Administratie este schimbat la fiecare cateva luni, mai ales in functie de schimbarile la conducerea ministerelor de care aceste companii apartin.

Alegerea a cinci administratori provizorii ai societatii Romaero ca urmare a expirarii, la data de 10.11.2021, a mandatului de administrator provizoriu al dlui Gergely-Varga Csaba, dnei Munteanu Aurora-Speranta, dnei Nastase Cornelia, dlui Timofei Daniel-Catalin si dlui Techera Gabriel-Andrei. Alegerea unui administrator al societatii Romaero, ca urmare a demisiei dlui Dinu Petre Florian din calitatea de administrator, incepand cu data de 05.08.2021 si a expirarii mandatului dlui Popic Misa, ales de Consiliul de Administratie in calitate de administrator provizoriu incepand cu data de 01.09.2021 si pana la intrunirea primei Adunari Generale Ordinare a Actionarilor„, se arata intr-un anunt publicat de companie pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti.

Compania Romaero a raportat pierderi mai multi ani la rand. Potrivit unor documente publicate pe site-ul societatii, Romaero a inregistrat anul trecut un rezultat negativ de 55,7 milioane lei, de la pierderi de 51,3 milioane lei in anul anterior. Pierderile s-au adancit asadar cu aproape 9%, din 2019 pana in 2020, intre altele si din cauza pandemiei.

Compania vrea sa acopere aceasta pierdere din „profiturile viitoare”.

Romaero este companie specializata in productie, servicii si cercetare-dezvoltare in domeniul aeronauticii pentru aeronave civile si militare de pasageri sau cargo.

Veniturile totale au scazut cu 4%, la 122,3 milioane lei in 2020, de la 127,5 milioane lei in 2019.

Cheltuielile totale au ramas aproximativ la fel, la 178 milioane lei.

Cheltuielile cu personalul au fost de 81,37 milioane lei, mai mari cu 11%.

Romaero arata totodata ca a facut eforturi sa scada varsta medie a personalului angajat, de la 53 de ani in 2016 la aproape 46 de ani in 2020.

In anul 2020, principala investitie facuta de companie a constat in dotarea cu echipamente si ultilaje necesare capacitatilor de aparare, precum si capacitatilor aferente activitatilor de mentenanta pentru aeronave civile.

Romaero are o valoare de piata de 243,16 milioane lei si circa 900 de angajati.

Compania este sub autoritatea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului.

Articolul precedentARTERE DIN SECTORUL 4, TRANSFORMATE IN ZONE PIETONALE – Primaria Sectorului 4 implementeaza solutii din Franta ca sa reduca numarul de masini
Articolul următorCU TRENUL GRATIS PRIN EUROPA – 60.000 de tineri intre 18 si 20 de ani vor primi permise gratuite pentru transport feroviar in Europa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.