FORD SI GENERAL MOTORS ISI OPRESC PRODUCTIA, RENAULT PRIMESTE 1 MILIARD DE EURO – Rolls-Royce a decis sa produca numai automobile electrice

Cei mai mari producatori auto americani, General Motors (GM) si Ford Motor, isi vor reduce din nou productia in America de Nord, din cauza deficitului de semiconductori, care afecteaza industria auto pe plan global, transmite Reuters.La randul sau, constructorul de automobile de lux Rolls-Royce va produce numai automobile electrice in 2030. In aceasi timp,grupul auto francez Renault urmeaza sa primeasca o infuzie de aproximativ 931 milioane de euro din partea diviziei sale de servicii financiare, dupa ce Banca Centrala Europeana a ridicat restrictiile referitoare la plata dividendelor implementate la inceputul pandemiei.

General Motors va extinde cu doua saptamani oprirea productiei de SUV-uri Chevrolet Blazer la fabrica Ramos din Mexic, dar va relua activitatea la alte unitati din America de Nord.


Luni, s-a reluat productia la uzina Lansing Grand River (Michigan) unde sunt fabricate modelele Chevrolet Camaro, Cadillac CT4 si CT5. La fabrica din Michigan productia vehiculelor Cadillac a fost oprita din luna mai.

Productia modelului Blazer de la unitatea Ramos, care fusese oprita din 23 august, nu va fi reluata inainte de 15 octombrie.


De asemenea, Ford va amana pana in ianuarie revenirea la birouri a celor mai multi angajati.

Ford va opri saptamana aceasta productia la uzina Flat Rock unde este fabricat modelul Mustang. De asemenea, Ford va opri si productia modelului Transit, dar fabrica din Kansas va continua producerea camionetelor F-150.

De asemenea, la uzina de camioane Ford din Kentucky va lucra din aceasta saptamana un singur schimb, fata de trei in mod normal.


De cealalta parte, Grupul auto francez Renault urmeaza sa primeasca o infuzie de aproximativ 931 milioane de euro din partea diviziei sale de servicii financiare, dupa ce Banca Centrala Europeana a ridicat restrictiile referitoare la plata dividendelor implementate la inceputul pandemiei.
Dividendele generate de subsidiara RCI Bank and Services sunt in linie cu intentiile anuntate de Renault la inceputul anului. RCI Bank and Services, cunoscuta anterior ca Renault Credit International, este o companie internationala cu sediul in Franta, infiintata si detinuta in intregime de Renault. RCI Bank and Services este prezenta pe cinci continente, in 36 de tari, inclusiv in Romania.


Dupa plata dividendelor, rata capitalului RCI Bank and Services va reveni la nivelul la care era inaintea pandemiei.

Anul trecut, insa, RCI Bank and Services a fost fortata sa opreasca plata dividendelor catre Renault, dupa ce BCE a introdus o interdictie, iar ulterior a plafonat dividendele platite de banci. In luna iulie a acestui an BCE a decis sa nu extinda restrictiile dincolo de luna septembrie.


La randul sau, constructorul de automobile de lux Rolls-Royce va produce numai automobile electrice in 2030, alaturandu-se altor marci premium, precum Bentley si Jaguar, care au decis sa faca o tranzitie similara.

Rolls-Royce, o divizie din cadrul grupului german BMW, a precizat ca primul sau model complet electric, denumit ‘Spectre’, va aparea pe piata in ultimul trimestru din 2023.


Cu acest nou produs ne prezentam acreditarile pentru electrificarea deplina a intregului nostru portofoliu de produse pana in 2030. La acea data, Rolls-Royce nu va mai produce sau comercializa niciun produs echipat cu un motor cu combustie interna„, a declarat directorul general de la Rolls-Royce, Torsten Muller-Otvos.


Grupul german BMW nu a stabilit inca o data definitiva la care va inceta sa mai produca automobile care folosesc combustibili fosili, optand pentru un obiectiv care prevede ca 50% din vehiculele produse in 2030 sa fie modele electrice. In schimb, subsidiara Mini a anuntat in luna martie ca va face trecerea completa la automobile electrice pana la finele acestui deceniu.


De asemenea, marca Jaguar, parte a grupului auto Jaguar Land Rover, intentioneaza sa faca trecerea completa la automobile electrice pana in 2025, iar producatorul automobilelor Mercedes Benz are in vedere si el acelasi an, daca conditiile de piata o vor permite.

Articolul precedentROMANIA, SUFOCATA DE MASINI – Romanii isi cumpara tot mai multe autoturisme
Articolul următorPROIECTUL MAGISTRALEI M6 A FOST DEBLOCAT – Licitatia pentru pentru sectorul Tokyo – Aeroport Otopeni va fi lansata curand

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.