BANI PENTRU COMPANIILE AERIENE CARE VOR ZBURA DE PE AEROPORTUL MARAMURES – Subventii directe de pana la 800.000 euro per intreprindere de la Comisia Europeana

Comisia Europeana aproba schema de ajutor romaneasca in valoare de 1,2 milioane euro destinata companiilor aeriene care incep zboruri internationale regulate pe Aeroportul International Maramures in urma pandemiei de coronavirus.

Schema, in cadrul careia ajutorul va lua forma unor subventii directe de pana la 800.000 euro per intreprindere, a fost aprobata in temeiul cadrului temporar privind ajutoarele de stat.

Aeroportul International Maramures joaca un rol important in ceea ce priveste conectivitatea regionala si internationala a Romaniei. Sprijinul public va fi accesibil tuturor companiilor aeriene interesate care se angajeaza sa opereze cel putin doua noi zboruri internationale pe Aeroportul International Maramures„, informeaza Comisia Europeana.

Ajutorul se va aloca pe baza unei evaluari a numarului de destinatii, a frecventei zborurilor si a numarului estimat de pasageri atrasi in primul an de operare. Schema este menita sa sprijine activitatea acestor companii aeriene, precum si redresarea economica si viabilitatea structurala a regiunii in contextul pandemiei de coronavirus.

Comisia a constatat ca schema romaneasca respecta conditiile prevazute in cadrul temporar. In special, ajutorul (i) nu va depasi 1,8 milioane euro per beneficiar; si (ii) se acorda pana la 31 decembrie 2021.

Comisia a concluzionat ca masura este necesara, adecvata si proportionala pentru a remedia o perturbare grava a economiei unui stat membru, in conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE si cu conditiile prevazute in cadrul temporar. Pe aceasta baza, Comisia a aprobat masura in temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.

Versiunea neconfidentiala a deciziei va fi disponibila cu numarul de caz SA.64092 in Registrul ajutoarelor de stat, pe site-ul Comisiei privind concurenta, de indata ce vor fi fost solutionate eventualele probleme legate de confidentialitate.

Articolul precedentCUM A CHELTUIT STATUL 27 DE MILIOANE DE EURO PE O LINIE DE METROU PE CARE NU O MAI FACE – Romania poate pierde peste 840 de milioane de euro
Articolul următorPROBLEME PENTRU TRANSPORTATORII DE MARFA – Scumpiri pentru toate transporturile care vin din si spre Marea Britanie. Salariile soferilor de tir si camion vor creste

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.