AVEM O INSTITUTIE PE PLUS LA MINISTERUL TRANSPORTURILOR – Administratia Porturilor Maritime a inregistrat un profit in crestere. Traficul din port a crescut in pandemie

Administratia Porturilor Maritime a realizat in primul semestru un profit net de 100,9 milioane lei, in crestere cu 10% de la 90,5 milioane lei in perioada similara a anului trecut. Veniturile operationale ale companiei au urcat la 216,1 milioane lei, de la 208,5 milioane lei in primele sase luni din anul 2020.

Rezultatele apar in raportul semestrial al Fondului Proprietatea (FP), care detine 20% din actiunile Administratiei Porturilor Maritime.

Rezultatul net a crescut cu 10% comparativ cu anul trecut, stimulat prin anularea de provizioane in suma de 29 milioane lei. De asemenea, tendintele de afaceri au fost, de asemenea, incurajatoare, cu o crestere de 17% a vanzarilor, in principal din serviciile prestate navelor. In semestrul 1, traficul in port a crescut, de asemenea, cu 8% comparativ cu anul trecut, cu produse petroliere si minereu de fier ca principali factori de crestere„, se arata in raport.

In anul 2020, traficul a scazut cu aproximativ 9,3% fata de anul precedent, pana la 60,4 milioane tone, in principal ca urmare a petrolului si produselor petroliere, care au inregistrat o scadere de 18,5% fata de anul precedent, pana la 11,7 milioane tone.


Bugetul pentru anul 2021 a fost aprobat in luna aprilie in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor.

Pentru anul curent, exceptand noile activitati interne de pilotaj, se preconizeaza ca veniturile operationale vor ramane la un nivel aproape constant. Cu toate acestea, conducerea vede o cresterea a costurilor cu bunurile si serviciile si cheltuieli mai mari de personal, o data cu angajarea pilotilor pentru activitatea interna. Astfel, profitul net este estimat la aproape jumatate in acest an„, releva raportul FP.

Tot atunci, actionarul majoritar, Ministerul Transporturilor, a votat inlocuirea a patru membrii din Consiliul de Administratie: Elena Petrascu,
Daniela Serban, Ghiorghe Batrinca si Mircea Burlacu. Acestia au fost inlocuiti de catre urmatorii membri interimari: Mihai Mihail, Adrian Crizbasianu, Cristian Paris, si Bogdan Enache.

In contextul pandemiei de COVID-19 compania a implementat o serie de masuri menite sa protejeze personalul companiei, sa asigure securitatea si continuitatea operatiunilor si sa protejeze pozitia financiara a companiei„, mai mentioneaza raportul.

Administratia Porturilor Maritime” din Constanta si-a planificat pentru acest an venituri totale de 411,78 milioane lei, in crestere cu 2,3% fata de 2020, in timp ce cheltuielile totale sunt estimate la 320,28 milioane lei, mai mari cu 38% fata de anul trecut. Profitul net preconizat pentru anul in curs este de 78,28 milioane lei.

Compania are circa 1.000 de salariati. Castigul mediu brut pe salariat programat pentru anul 2021 este de 9.174 lei lunar, mai mic cu 9,44% fata de cel realizat la finelui anului 2020.

Articolul precedentDRULA, MAI USOR CU RECLAMA – Societatile feroviare private din Romania au ajuns la limita cu campania de promovare a ministrului Catalin Drula si cer masuri urgente pentru remedierea problemelor din domeniul feroviar: „Am ales calea scrisorii deschise deoarece problemele ridicate sunt de interes general si necesita o optiune strategica a MTI si a tuturor autoritatilor”
Articolul următorCOMPLEXUL FEROVIAR BUCURESTI SE MODERNIZEAZA – CFR a primit patru oferte la licitatia de 22,5 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.