TRANSPORTATORII, AMENDATI IAR DE ISCTR, CU 1,75 MILIOANE LEI – O treime din vehiculele verificate nu erau in legalitate

Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (ISCTR) continua controalele in trafic. A verificat 399 de autovehicule in perioada 23-27 august 2021, pe drumurile nationale, iar in urma neregulilor descoperite a aplicat amenzi in cuantum total de 1,75 milioane lei. Mai mult, din numarul total de masini verificate, a imobilizat 141 de autovehicule pana la intrarea in legalitate. Ceea ce inseamna ca o treime din masinile verificate nu erau in legalitate.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii informeaza ca in cadrul actiunilor intreprinse de Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier – ISCTR, desfasurate in perioada 23-27 august 2021, pe drumurile nationale, au fost intocmite 168 de procese verbale de constatare a contraventiilor in valoare totala de 1.210.950 lei”, informeaza ministerul.

Au fost identificate un numar de 226 de contraventii dupa cum urmeaza:

– 112 referitoare la regimul drumurilor;

– 84 pentru nerespectarea legislatiei sociale;

– 27 pentru abateri privind legalitatea transportului;

– 3 pentru lipsa rovinietei

Sectoarele de drumuri nationale supuse controlului au fost:

– DN1C Iclod-Dej-Catcau jud. Cluj

– Bdul Muncii-Centura Apahida-DN1C-DN1N, jud. Cluj

– DN1 Huedin-Gilau-Zimbor

– E81-DN75 – DN15 Turda – Valcele -Moldovenesti – Campia Turzii

Actiunile de control au vizat verificarea a 399 de autovehicule din care 210 efectuau transport bunuri divizibile/produse agricole/material lemnos, 177 transport marfuri generale si 12 transport marfuri agabaritice si alte marfuri. In urma verificarilor au fost imobilizate, pana la intrarea in legalitate, un numar de 141 de autovehicule”, mai arata Ministerul Transporturilor.

Totodata, in cadrul controalelor tematice desfasurate la punctele incarcare/descarcare ale furnizorilor si beneficiarilor de bunuri divizibile au fost verificati un numar de 64 de operatori economici, fiind intocmite 46 de procese verbale de constatare a contraventiilor cu o valoare totala de 540.000 lei.

Acestea nu sunt singurele amenzi aplicate luna aceasta de Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (ISCTR). Institutia a mai efectuat o operatiune pe A2, E60 si E87, cu 16 echipaje, de pe 1 pana pe 8 august. Institutia a efectuat controale timp de o saptamana si a verificat peste 800 de masini din trafic si pentru practicile ilegale din transporturi, soferii au fost amendati de inspectori cu peste 1,5 milioane de lei.

De asemenea, Inspectoratulul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (ISCTR) a anuntat saptamana trecuta ca a mai aplicat amenzi de peste 1,7 milioane de lei in urma controalelor desfasurate pe A1 si pe DN1. Atunci, 16 echipaje au verificat 601 vehicule si 41 de firme.

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, spunea cu aceas ocazie ca actiunea ISCTR nu va ramane una singulara si vor mai fi facute controale la nivel naţional si in perioada urmatoare.

Articolul precedentBLUE AIR LANSEAZA O APLICATIE DE MOBIL – Compania le promite pasagerilor ca vor putea cauta si cumpara mai rapid zborurile
Articolul următorPASAJUL MOGOSOAIA, GATA INAINTE DE TERMEN – Proiectul se afla la 63% din gradul de realizare. Se lucreaza in doua ture cu peste 60-70 de utilaje

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.