WIZZ AIR FACE ANGAJARI MASIVE – 4.600 de noi piloti vor fi angajati pana in 2030

Operatorul low-cost Wizz Air face angajari masive in urmatorii ani. Compania va angaja 300 de piloti pana la finalul acestui an si in total 4.600 de noi piloti pana in 2030. Acestia vor zbura pe aeronave Airbus A320 si A321 noi, pe mai mult de 800 de rute, catre 191 de destinatii din 49 de tari.

Mai mult, Wizz Air se angajeaza cel putin sa tripleze marimea flotei sale, cu 500 de aeronave Airbus asteptate in urmatorii zece ani.

Compania aviatica a deschis 18 noi baze si a introdus peste 300 de noi rute in intreaga retea doar in ultimul an.

De altfel, operatorul low-cost anunta in urma cu doua saptamani ca se asteapta sa atinga in iulie si august o capacitate de 90%-100% din nivelurile pre-pandemie, in condiţiile in care cererea pentru calatorii continua sa creasca in Europa, rezultatele putand fi alimentate din plin de ridicarea restricţiilor impuse de Regatul Unit.

CEO-ul Wizz Air Jozsef Varadi spunea ca Europa continentala a fost mai deschisa in ceea ce priveste calatoriile iar cererea a reacţionat mult mai repede si intens in timpul verii. Acesta aprecia ca Wizz ar putea depasi pana la finalul anului nivelurile inregistrate inainte de criza sanitara, insa rezultatele depind de posibila reaplicare a restrictiilor de circulatie.

Piata britanica reprezinta 15-20% din businessurile Wizz. Compania aeriana si-a extins recent operaţiunile spre vest, in Marea Britanie si Italia, si spre est in Abu Dhabi, continuand sa adauge noi aeronave in timpul pandemiei, cand majoritatea competitorilor si-au redus flota de avioane.

In trimestrul 2 al anului, Wizz Air a zburat 33% din capacitatea pre-pandemie, adica un total de 2,95 milioane de oameni, perioada in care a raportat pierderi nete de 118,7 milioane de euro.

Redam mai jos integral comunicatul companiei:

Wizz Air, compania aeriana cu cea mai rapida crestere din Europa, anunta intensificarea recrutarii de piloti in cadrul retelei sale, cu obiectivul de a angaja 4.600 de noi piloti pana in 2030. Compania aeriana a instruit deja peste 150 de noi piloti pentru a zbura in aceasta vara la peste 100% din capacitatea pre-Covid si isi propune sa recruteze alti cel putin 300 pana la finalul acestui an, ca parte din planurile ambitioase de crestere dupa pandemie.

Pilotii ce se vor alatura Wizz Air vor avea oportunitatea sa opereze flota aflata in continua crestere a companiei aeriene, compusa din aeronave Airbus A320 si A321 noi, moderne si sustenabile, pe mai mult de 800 de rute, catre 191 de destinatii din 49 de tari. Wizz Air se angajeaza cel putin sa tripleze marimea flotei sale, cu 500 de aeronave Airbus asteptate in urmatorii zece ani, creand o varietate de oportunitati pentru pilotii ce urmaresc o avansare rapida in cariera, un salariu competitiv, dezvoltare si instruire specifice unui lider in industrie, un contract sigur si nedeterminat, precum si o varietate de programe fixe si flexibile. 

La Wizz Air sunt binevenite solicitarile de inscriere din partea capitanilor experimentati si a primilor ofiteri, precum si a celor fara experienta de zbor, gratie programului sau Wizz Air Pilot Academy, care le ofera pilotilor aspiranti oportunitatea de a obtine o licenta comerciala. In afara recrutarii intense de piloti, Wizz Air continua sa recruteze membri ai echipajului de bord in cadrul celor 43 de baze, cu scopul de a-si atinge planurile de crestere.

Noii recruti care se alatura Wizz Air beneficiaza de aceasta oportunitate intr-un moment de continua crestere pentru compania aeriana, dupa deschiderea a 18 noi baze si introducerea a peste 300 de noi rute in intreaga retea doar in ultimul an.

Heiko Holm, Chief Operations Officer al Wizz Air, a spus: „Suntem incantati sa recrutam pentru mii de noi pozitii de pilot intr-un moment important pentru Wizz Air, pe masura ce continuam sa ne crestem prezenta in toata Europa si nu numai. In cadrul WIZZ, suntem mandri de oportunitatile excelente, salariul competitiv si pachetul de compensare si beneficii pentru echipajul de zbor, precum si de programele fixe si flexibile ce permit un echilibru imbunatatit intre viata profesionala si viata personala. Fie ca vorbim de un pilot experimentat cu o experienta de 20 de ani, fie de un pilot aspirant fara experienta in aviatie, ne angajam sa ne sprijinim personalul cu un traseu de cariera clar si oportunitati pentru o dezvoltare rapida. Pentru candidatii ambitiosi ce doresc sa se alature unei echipe fantastice si sa lucreze pentru una dintre companiile cu cea mai rapida crestere din Europa, nu ezitati sa va inscrieti astazi!”

Wizz Air, compania aeriana low-cost cu cea mai rapida crestere din Europa, opereaza o flota de 142 de aeronave Airbus A320 si A321. O echipa de profesionisti in aviatie asigura servicii superioare si tarife foarte scazute, ceea ce face ca Wizz Air sa fie alegerea preferata a 10,2 de milioane de pasageri in anul financiar F21, care s-a incheiat pe 31 martie 2021. Wizz Air este listata la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ. Compania a fost numita recent una dintre cele mai sigure zece companii aeriene din lume de catre airlineratings.com, singura agentie mondiala de siguranta si rating de produse, iar in 2020 – „Compania aeriana a anului” de catre Air Transport Awards, cele mai dorite premii internationale pe care le pot primii profesionistii sau companiile, dar si „Cea mai sustenabila companie din industria aviatiei in 2021” de catre World Finance Magazine.

Articolul precedentCONTESTATIILE AMANA MARILE PROIECTE DE INFRASTRUCTURA – Directorul CNAIR Mariana Ionita: “Legislatia nationala permite constestatii din partea unor societati care nu cunosc realitatea si situatia clara a marilor proiecte din Romania”
Articolul următorBLUE AIR ANUNTA 10 RUTE NOI DIN BUCURESTI SI CLUJ PENTRU 2022 – Biletele au preturi promotionale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.