PASAJUL OLTENITEI-POPESTI LEORDENI INCEPE SA PRINDA CONTUR – Pasajul ar trebui sa fie gata in 2022, alaturi de celelalte patru pasaje de pe centura Capitalei

Pasajul Oltenitei-Popesti Leordeni incepe sa prinda contur, scrie secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu, pe Facebook. A inceput excavarea pentru realizarea giratoriului pe DN4 spre Oltenita, Se lucreaza la rampele de pe sensul DN4 – Oltenitei și la cea dintre Bucuresti-Popesti Leordeni. De asemenea, a inceput tragerea cablurilor de medie tensiune pe noua locatie, pe directia Bucuresti Oltenitei.

Si pasajul Oltenitei-Popesti Leordeni incepe sa prinda contur. A inceput excavarea pentru realizarea giratoriului pe DN4 spre Oltenita. Se lucreaza și la realizarea infrastructurii variantei de ocolire agabaritice, care va ocoli pasajul și va face legatura intre Centura Bucureștiului și DN4, fiind astfel singura ieșire agabaritica din Capitala spre Portul Oltenita. Se lucreaza si la rampa de pe sensul DN4 – Oltenitei, precum si la rampa dintre București-Popești Leordeni”, scrie Scriosteanu.

In plus, continua armarea, cofrarea și turnarea riglelor peste elevatiile deja executate, atat la rampa de urcare dinspre Berceni cat și la rampa de coborare spre Glina.

De asemenea, s-au finalizat elevatiile pe vechiul amplasament al Centurii, atat la rampa de urcare dinspre Glina cat și la cea de coborare spre Berceni.

Se lucreaza la armarea, cofrarea și turnarea rampelor spre Glina si Berceni. A inceput realizarea canalizarii pluviale și de-a lungul DN 4, spre Oltenita. Continua realizarea canalizarii pluviale de-a lungul Centurii, cu diametrul de 1.400 mm. Continua realizarea terasamentelor pentru dublarea centurii la 4 benzi, spre Berceni. Continua relocarea utilitatilor pe toate zonele. A inceput tragerea cablurilor de medie tensiune pe noua locatie, pe directia București Oltenitei”, a adaugat el.

Cinci pasaje sunt in lucru pe Centura Capitalei: Mogosoaia, Berceni, Cernica, Domnesti si Popesti-Leordeni (Oltenitei). Toate ar trebui finalizate in 2022.

Lucrarile la pasajul Oltenitei au inceput in august 2020. Pasajul de la intersecţia cu DN 4 Bucuresti – Oltenita va fi realizat sub forma unui sens giratoriu suspendat, la fel si pasajele de la Domnesti, Berceni si Cernica.

Contractul a fost castigat de firma Itinera SPA si presupune realizarea unui nod rutier, inclusiv constructia unui sens giratoriu suspendat. Nodul rutier va avea o lungime de aproximativ 800 de metri care se termina cu un sens giratoriu (pe directia Bucuresti) si aproximativ 650 de metri care se termina cu un sens giratoriu (pe directia Oltenita). Pe langa pasaj, constructorul italian va largi centura la patru benzi pe o lungime de 4 kilometri.

Contractul castigat de Itinera are o valoare de 169,5 milioane de lei, fara TVA, ceea ce face ca proiectul sa fie cel mai scump pasaj care se ridica pe centura.

Articolul precedentBLUE AIR SI WIZZ AIR LANSEAZA RUTE NOI – Companiile low-cost mizeaza pe Spania, Danemarca si Irlanda
Articolul următorCFR MODERNIZEAZA CALEA FERATA INTRE FETESTI SI CIULNITA – Lucrarile costa 317 milioane de lei si vor dura doi ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.