CFR MODERNIZEAZA CALEA FERATA INTRE FETESTI SI CIULNITA – Lucrarile costa 317 milioane de lei si vor dura doi ani

Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA lanseaza licitatia deschisa pentru elaborarea proiectului tehnic si executia lucrarilor de modernizare a infrastructurii si suprastructurii feroviare din statiile Fetesti si Ciulnita. Valoarea estimata a contractului este de 317.369.456 lei, fara TVA, iar sursa de finantare va fi asigurata din Fonduri de Coeziune si din bugetul de stat.

Programul de modernizare din statiile respective cuprinde lucrari complexe de infrastructura si suprastructura feroviara, precum: terasamente, linii, constructii civile si de arhitectura, lucrari de instalatii, energoalimentare si de telecomunicatii.

Durata contractului este de doi ani, dintre care patru luni pentru proiectare (inclusiv verificarea documentatiei tehnice) si 20 de luni pentru executia lucrarilor.

Obiectivele specifice ale programului sunt urmatoarele: imbunatatirea infrastructurii pentru cresterea vitezei de circulatie intre 120 km/h si 160 km/h pe liniile directe din statii; marirea capacitatii de tranzit; modernizarea sistemului de electrificare (25 kV) si a echipamentului de telecomunicatii din cele doua statii; asigurarea interoperabilitatii prin implementarea STI, in special in ceea ce priveste sarcina pe osie (22,5 tone), gabaritul de incarcare (C), lungimea liniilor din statii (minimum 750 metri); modernizarea statiilor Fetesti si Ciulnita, prin imbunatatirea conditiilor pentru utilizatorii transportului feroviar – constructia unei pasarele in statia Fetesti, pasaje pietonale, ridicarea nivelului peroanelor, in conformitate cu standardele europene in vigoare, facilitati pentru persoanele cu dizabilitati etc.; modernizarea cladirilor (CED); centralizare electronica in statii si introducerea sistemului de siguranta ERTMS (ETCS nivel 2 + GSM-R)”, anunta CFR.


Anuntul de participare la licitatia deschisa si documentatiile de atribuire sunt disponibile in Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice (SEAP).

Termenul limita pentru primirea ofertelor este 13 septembrie 2021.

Pentru participarea la licitatie, companiile interesate trebuie sa faca dovada ca au executat si dus la bun sfarsit in ultimii 10 ani (perioada ce se calculeaza de la data limita de depunere a ofertelor), lucrari similare contractului ce urmeaza a fi atribuit, care indeplinesc urmatoarele cerinte: Realizarea de lucrari construcţie noua si/sau modernizare si/sau reparaţie si/sau reabilitare suprastructura cale ferata si infrastructura cale ferata in valoare cumulata de cel putin 70.000.000 de lei fara TVA; Realizarea de lucrari constructie noua si/sau modernizare si/sau reparatie si/sau reabilitare lucrari civile (pasarela si pasaj pietonal subteran) in valoare cumulata de cel putin 15.000.000 de lei fara TVA; Realizarea de lucrari constructie noua si/sau modernizare si/sau reparaţie si/sau reabilitare instalaţii de semnalizare c.f. (Centralizare electronica si ETCS nivel 2) si telecomunicatii c.f. (inclusiv GSM-R) in valoare cumulata de cel putin 30.000.000 de lei fara TVA; 4: Realizarea de lucrari construcţie noua si/sau modernizare si/sau reparaţie si/sau reabilitare energoalimentare c.f. (inclusiv SCADA) si linie de contact c.f., in valoare cumulata de cel putin 10.000.000 de lei fara TVA.

Cât priveste partea de proiectare, ofertantul trebuie sa faca dovada ca a prestat si a dus la bun sfârsit in ultimii trei ani servicii de proiectare in domeniul de cale ferata, cel putin pentru specialitaţile suprastructura cf, infrastructura cf, lucrari civile (pasarela si pasaj pietonal), instalatii de semnalizare cf (Centralizare electronica si ETCS nivel 2), telecomunicatii cf (inclusiv GSM-R), energoalimentare cf (inclusiv SCADA), linie de contact cf in valoare cumulata de minimum 4.000.000 de lei fara TVA.

Valoarea garantiei de participare este de 2.000.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.