IAR BRASOV ARE O NOUA CONDUCERE – Unul dintre administratori nu si-a acceptat mandatul

Compania aeronautica IAR Brasov isi schimba conducerea. Una dintre functiile de administrator provizoriu al societatii IAR SA este acum libera ca urmare a neacceptarii mandatului de administrator de catre unul dintre administratorii numiti prin Hotararea AGA nr 06/21 iunie 2021.

Mandatul de administrator provizoriu al membrilor Consiliului de Administratie al IAR SA expira la data de 23 octombrie 2021.

Potrivit legii, in caz de vacanta a unuia sau a mai multor posturi de administrator, „daca prin actul constitutiv nu se dispune altfel, consiliul de administratie procedeaza la numirea unor administratori provizorii, pana la intrunirea adunarii generale ordinare a actionarilor”.

Consiliul de Administratie al societatii IAR SA, constituit in sedinta sa din data de 28 iulie 2021, „a decis cu unanimitate de voturi, ca pe postul ramas vacant ca urmare a neacceptarii mandatului de catre Daniel Stefanescu, sa fie numit Octavian Thor Pleter ca administrator provizoriu, pana la intrunirea adunarii generale ordinare a actionarilor care va avea pe ordinea de zi alegerea unui administrator, dar nu mai tarziu de data de 23 octombrie 2021, data prevazuta la art. 2 din Hotararea AGOA nr 06/21.06.2021. In acest sens a fost emisa Decizia nr 19CA/28.07.2021„.

Astfel, componenta Consiliului de Administratie al societatii IAR SA este urmatoarea:

1. Iuliana MUSAT – ADMINISTRATOR PROVIZORIU si PRESEDINTE CA

2. Elena CALIN – ADMINISTRATOR PROVIZORIU

3. Andreea MLADIN – ADMINISTRATOR PROVIZORIU

4. Alexandru ROSU – ADMINISTRATOR PROVIZORIU

5. Octavian Thor PLETER – ADMINISTRATOR PROVIZORIU

Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului.

Actiunile societatii IAR SA Brasov sunt tranzactionate pe BVB incepand cu 14 iulie 2015.

IAR Brasov a raportat pentru primele trei luni din acest an un profit net de 14,12 milioane de lei, in crestere cu 11% fata de cel din aceeasi perioada din 2020 (12,72 milioane lei).

Cifra de afaceri a com­paniei a scazut in primul trimestru cu 2,75%, la 96,57 milioane lei. Aceasta a fost obtinuta ca urmare a activitatii din domeniul fabricarii de aeronave si nave spatiale.

La 31 martie 2021 activele totale ale companiei se ridicau la 314 milioane lei, in crestere fata de valoarea de 307 milioane lei inregistrata in perioada similara a anului trecut, in timp ce datoriile totale curente erau de 35,7 milioane lei, mai mari cu 14,7%.

Infiintata la 6 august 1925 ca societate pe actiuni cu capital mixt, aceasta a reprezentat prima fabrica romaneasca de aeroplane, purtand denumirea „Industria Aeronautica Romana – IAR Brasov”. In urma dezvoltarii succesive a acestei fabrici, prin executarea sub licenta si proiecte proprii a mai multor tipuri de aeronave, se ajunge ca in anul 1939 ea sa devina un concern de aviatie fabricand structuri, motoare, aparate de bord, instalatii de armament. In 1968, se infiinteaza „ICA Ghimbav”, actuala IAR SA, avand ca destinatie fabricarea de elicoptere, planoare, motoplanoare si avioane.

In prezent, societatea IAR SA este o companie specializata pentru intretinere, reparatii, reparatii capitale (MRO), modernizari pentru elicopterele 330 Puma si 316B Alouette III.

Articolul precedentELECTRIFICARE CFR, PE PIERDERE – Compania se va diviza partial
Articolul următorTERMINAL NOU LA AEROPORTUL TIMISOARA – Noul terminal Sosiri Externe de la Aeroportul din Timisoara este operational. Urmeaza constructia unui nou terminal la Plecari Externe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.