CALEA FERATA DINTRE PAJURA SI MOGOSOAIA SE MODERNIZEAZA – Licitatia este de aproximativ 6.5 milioane lei, fara TVA

Calea ferata dintre Pajura (Bucuresti) si Mogosoaia (Ilfov) va fi modernizata. A fost publicata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice SEAP licitatia pentru modernizarea liniei ferate pe sectorul Pajura-Mogosoaia, care presupune proiectarea si executia lucrarilor de semnalizare, inclusiv executia dublarii partiale a liniei ferate.

Valoarea totala estimata a contractului este de 6.465.956,96 lei fara TVA, cu finantare din fonduri de la bugetul de stat.

Am lansat licitatia pentru achizitia serviciilor de proiectare si executie lucrari de semnalizare pe linia de cale ferata HM Pajura – Mogosoaia, unde se vor executa inclusiv lucrari de dublare partiala a liniei”, anunta CFR.

Termenul contractual este de 7 luni (elaborarea proiectului tehnic si executia lucrarilor de semnalizare).

Scopul proiectului consta in cresterea capacitatii de circulatie a trenurilor prin dublarea partiala a liniei ferate dintre Gara de Nord Bucuresti si Aeroportul International „Henri Coanda” Otopeni, prin introducerea a doua noi aparate de cale si prin operationalizarea sistemului de semnalizare”, spune secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu.

Principalele lucrari de semnalizare care se vor executa in cadrul acestui contract sunt:

  • lucrari de relocare, modificare, respectiv demontare din cale a vechilor instalatii CF
  • introducerea a 6 circuite de cale pe linia CF 301K si linia 700
  • montarea a 4 stalpi de semnalizare
  • montarea a 2 electromecanisme de macaz, montarea de incalzitoare pe aparatele de cale
  • realizarea retelei de cablaj pentru echipamentele nou-introduse in cale (cabluri de semnalizare, cabluri pentru alimentare a semnalelor, dulapurilor de bloc, adaptarea dependintelor pentru noua configuratie)
  • montarea de dulapuri pentru echipementele de semnalizare
  • reconfigurarea instalatiilor din statia Mogosoaia

Vreau sa reducem intervalul de circulatie al trenurilor spre aeroport de la 40 minute la 30 minute, astfel incat prima linie de tren metropolitan din Romania sa capete o atractivitate suplientara, iar aceasta investitie vine sa sprijine acest lucru si sa asigure, totodata, predictibilitate suplimentara, asigurand respectarea cu strictete a programului de transport”, spune secretarul de stat.

Valoarea totala estimata a contractului este de aproximativ 6.5 milioane lei, fara TVA, finantare de la bugetul de stat, iar termenul contractul este de 7 luni.

Termenul limita pentru primirea ofertelor este 16.08.2023, deschiderea acestora urmand sa aiba loc in aceeasi zi la ora 15.00.

Anuntul de participare la procedura licitatie deschisa, continand informatii asupra modului de desfasurare a procedurii, precum si documentatia de atribuire, sunt disponibile in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (S.E.A.P.), cu nr. CN1057335/12.07.2023.

Articolul precedentPE ”TRANSALPINA ARADULUI” SE TOARNA PRIMUL STRAT DE ASFALT – Drumul a ajuns la 75% si costa 22 milioane lei
Articolul următorCRISTIAN PISTOL, NUMIT SEF AL CNAIR PENTRU 4 ANI – Liberalul conduce Compania de Drumuri inca din septembrie 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.