TERMINAL NOU LA AEROPORTUL TIMISOARA – Noul terminal Sosiri Externe de la Aeroportul din Timisoara este operational. Urmeaza constructia unui nou terminal la Plecari Externe

Ministrul Transporturilor Catalin Drula anunta operationalizarea celui mai nou terminal de la Aeroportul din Timisoara. Potrivit anuntului facut de reprezentatului Executivului joi, 29 iulie 2021, a avut loc prima aterizare pe noul terminal Sosiri Externe al Aeroportului din Timisoara. Cu acest prilej, ministrul Catalin Drula a anuntat ca tot joi a fost semnat si noul contract pentru constructia unui terminal nou de Plecari Externe in cadrul Aeroportului din Timisoara.

Astfel cum precizeaza Drula, noul terminal ar urma sa se desfasoare pe o suprafata de 8.000 metri patrati,va fi dotat cu 18 ghisee de check-in si 6 posturi pentru controlul Politiei de Frontiera. In acelasi timp, terminalul va avea si 6 porti automate pentru scanarea documentelor biometrice.

Iata anuntul ministrului Catalin Drula:

„S-a deschis noul terminal sosiri externe la Aeroportul Timisoara.

La ora 13:35, a aterizat prima cursa aeriana la noul terminal de Sosiri Externe al Aeroportului Timisoara.

Fara panglici – doar un gest de normalitate la finalul unui proiect de investitii de 30 de milioane de lei.

De astazi, durata de asteptare pentru intrarea in tara prin Aeroportul din Timisoara se va reduce la jumatate.

Vor putea fi procesate trei curse in acelasi timp, adica aproximativ 540 de pasageri.

Dupa ce traficul aerian isi va reveni din contextul epidemiei COVID-19, pe aeroportul din Timisoara ar putea tranzita chiar si trei milioane de pasageri pe an.

Tot astazi am semnat si contractul pentru constructia unui terminal nou de Plecari Externe.

Va avea o suprafata de 8.000 mp si va fi dotat cu 18 ghisee de check-in si 6 posturi pentru controlul Politiei de Frontiera. Tot in numar de 6 vor fi portile automate pentru scanarea documentelor biometrice.

Valoarea totala a acestui proiect este de 184,4 mil lei, iar termenul preconizat pentru finalizare este finalul anului 2023″.

Articolul precedentIAR BRASOV ARE O NOUA CONDUCERE – Unul dintre administratori nu si-a acceptat mandatul
Articolul următorAPLICATIE PENTRU STATIONARE IN CAZURI EXCEPTIONALE – CNAIR si CESTRIN au lansat o platforma cu spatiile de parcare, refugiile si spatiile de servicii in care se poate stationa pe drumurile din Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.