LUPTA STRANSA PENTRU LICITATIA DE 1 MILIARD DE EURO – CNAIR a finalizat procesul de evaluare a candidaturilor in procedura de atribuire a contractului pentru proiectarea si executia Autostrazii Sibiu – Pitesti, Sectiunea 2: Boita – Cornetu. Poiectul are o lungime de peste 31 km

Vineri, 23 iulie 2021, CNAIR a finalizat procesul de evaluare a candidaturilor depuse in cadrul procedurii de atribuire Proiectare si Executie „Autostrada Sibiu – Pitesti, Sectiunea 2: Boita – Cornetu”. CNAIR a anuntat astfel care sunt companiile care s-au precalificat pentru evaluarea finala la licitatia de 1 miliard de euro pentru Sectiunea 2 Boita – Cornetu, in lungime de 31,33 km.

CNAIR a calificat, in urma aplicarii criteriilor de selectie, conform algoritmului de calcul aferent criteriilor de selectie nr. 1-5, urmatoarele candidaturi pe primele 6 locuri:

1. ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.

2. ASOCIEREA MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. – GULERMAK AGIR SANAYI INSAAT VE TAAHHUT A.S. – YAPI MERKEZI INSAAT VE SANAYI A.S. – OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S.

3. ASOCIEREA AKTOR S.A. – RIZZANI DE ECCHER S.p.A.

4. ASOCIEREA STRABAG SRL – ACCIONA CONSTRUCCION SA

5. IMPRESA PIZZAROTTI & C S.p.A.

6. ASTALDI SPA

Pana la termenul limita din 16 februarie 2021, au fost depuse 11 candidaturi pentru tronsonul de peste 31 de kilometri cuprins intre Boita si Cornetu, ultimul din cele cinci din Autostrada Sibiu – Pitesti care a fost scos la licitatie.

Tronsonul de 31,33 de km presupune constructia a sapte tuneluri cu o lungime totala de peste 4,9 km, 27 viaducte, 22 poduri, un ecoduct de circa 210 metri lungime in zona Lazaret si alte cateva sute de lucrari de consolidare, sustinere si structuri de stabilizare.

Profilul transversal al autostrazii are in general laţimea platformei de 26 metri, din care:

– partea carosabila cu doua benzi de circulatie pe sens – 2 x 7,50 m = 15 m;
– benzile de ghidaj, cate doua la fiecare sens de circulatie – 4 x 0,50 m = 2 m;
– banda mediana – 3 m;

– banda de stationare de urgenta pe fiecare sens – 2 x 2,50 m = 5 m;
– acostamente – 2 x 0,50 m = 1 m.

In perioada imediat urmatoare, autoritatea contractanta va transmite invitatia de participare la Etapa a II-a a procedurii de atribuire – Etapa de depunere a ofertelor – candidatilor antementionati. Termenul pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru data de 20 septembrie 2021.

Contractul privind proiectarea si executia proiectului „Autostrada Sibiu – Pitesti, Sectiunea 2: Boita – Cornetu”, o sectiune din A1 de circa 31,33 km lungime, a fost scos la licitatie pe 8 decembrie 2020.

Valoarea estimata a contractului este cuprinsa intre 4,63 miliarde de lei si 5,27 miliarde de lei, fara TVA. Durata contractului este de 148 luni si cuprinde: 24 luni perioada de proiectare, 64 luni perioada de executie si 60 luni perioada de garantie a lucrarilor.

Licitatia CNAIR are o componenta de precalificare pentru constructorii care vor depune oferte, iar ofertele vor fi adjudecate pe baza celui mai bun raport calitate – pret, componenta financiara contand 50%.

In prezent, pe A1 Sibiu – Pitesti se lucreaza pe cei 13 km de la Sibiu la Boita si exista contract semnat cu lucrari ce au inceput in acest an pe cei 30 km de la Pitesti la Curtea de Arges.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.