AIR CANADA, PIERDERI DE PESTE 1,1 MILIARDE DE DOLARI – Compania mizeaza pe revenirea calatoriilor

Cel mai mare transportator aerian din Canada, Air Canada, a inregistrat pierderi operationale de 1,133 miliarde dolari in al doilea trimestru al anului, comparativ cu o pierdere operationala de 1,555 miliarde dolari in al doilea trimestru al anului 2020.

De asemenea, compania a raportat venituri din exploatare de 837 milioane dolari, o crestere de 310 milioane dolari sau 59% fata de al doilea trimestru al anului 2020, arata rezultatele publicate pe site-ul companiei.

Pandemia COVID-19 a continuat sa afecteze Air Canada si industria canadiana a companiilor aeriene in al doilea trimestru, impactul sau asupra calatoriilor reflectându-se in rezultatele noastre. Angajatii nostri, asa cum au facut intotdeauna, s-au concentrat pe ingrijirea clientilor nostri in timp ce ii transporta in siguranta la destinatiile lor si am continuat sa asigur managementul prudent al companiei noastre. Le multumesc pentru ingrijirea lor continua, creativitatea si munca depusa in acest mediu foarte provocator si complex„, a declarat Michael Rousseau, presedinte si director executiv al Air Canada.

Compania preconizeaza o reducere mai lenta a numerarului, pe masura ce calatoriile isi revin, desi rezervarile ramân in general sub nivelurile pre-pandemice.

Suntem incantati si gata sa ne intampinam clientii si sa le prezentam numeroasele imbunatatiri pe care le-am facut pentru a le imbunatati calatoria. Raman pe deplin increzator ca Air Canada se va reconstrui mai puternic si va creste mai sus ca niciodata„, a mai spus Rousseau.

La 19 iulie 2021, Air Canada si-a anuntat programul de vara, incluzand 55 de rute si 34 de destinatii in SUA, cu pana la 220 de zboruri zilnice intre SUA si Canada. Noul program coincide cu reducerea restrictiilor de calatorie canadiene intre cele doua tari incepând cu 9 august 2021, inclusiv eliminarea cerintelor de carantina hoteliera pentru toti calatorii, cerinte de testare relaxate pentru canadienii care calatoresc in SUA pentru mai putin de 72 de ore si posibilitatea ca cetatenii complet vaccinati si rezidentii permanenti ai SUA sa intre in Canada pentru calatorii neesentiale si alte masuri.

In al doilea trimestru al anului 2021, Air Canada si-a marit capacitatea ASM cu 78% comparativ cu al doilea trimestru al anului 2020 (o reducere de 86% in comparatie cu al doilea trimestru al anului 2019). Available seat miles (ASM) este o masura a capacitatii de transport a pasagerilor; este egal cu numarul de locuri disponibile inmultit cu numarul de mile sau kilometri parcursi.

Air Canada intentioneaza sa isi mareasca capacitatea ASM in al treilea trimestru din 2021 fata de acelasi trimestru din 2020 cu aproximativ 85%. In al treilea trimestru al anului 2021, in comparatie cu aceeasi perioada din 2019, se asteapta ca capacitatea ASM sa scada cu aproximativ 65%. Compania aeriana anunta ca va continua sa ajusteze dinamic capacitatea si sa ia alte masuri, dupa cum este necesar, pentru a tine seama de liniile directoare de sanatate publica, restrictiile de calatorie la nivel global si cererea de pasageri.

Articolul precedentVOM AVEA UN NOU POD PESTE PRUT, LA UNGHENI – Ministrul Drula promite si reabilitarea podurilor existente
Articolul următorLUPTA STRANSA PENTRU LICITATIA DE 1 MILIARD DE EURO – CNAIR a finalizat procesul de evaluare a candidaturilor in procedura de atribuire a contractului pentru proiectarea si executia Autostrazii Sibiu – Pitesti, Sectiunea 2: Boita – Cornetu. Poiectul are o lungime de peste 31 km

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.