33 MILIOANE LEI PENTRU CONSTRUCTIA UNOR DRUMURI IN PORT – Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a semnat contractul

Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a semnat contractul pentru proiectarea si executia proiectului „Extinderea la 4 benzi a drumului de circulatie existent între Poarta 10 bis si Poarta 10”.

Contractul a fost atribuit, în urma unei proceduri de licitatie deschisa, asocierii SC Acvatot SRL & SC OMNI CONSTRUCT LOGISTIC SRL & SC SIRIUS PROIECTARE STUDII SRL & SC DIMEX-2000 COMPANY SRL. Valoarea contractului este de 33.686.881 lei, fara TVA, durata de executie a lucrarilor este de 24 luni, din care 4 luni sunt rezervate proiectarii.

Investitia este finantata din fonduri europene prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM).

Se vor construi un drum cu 4 benzi de circulatie cu o lungime de 982 metri, în incinta portului, un sens giratoriu adaptat la un trafic semnificativ de vehicule lungi cu remorci sau semiremorci si doua bretele de acces ce vor reprezenta punctul de conexiune pe fiecare sens de circulatie de acces intrare sau iesire pe la Poarta 10 bis”, a informat compania de stat.

Reprezentantii companiei spun ca realizarea proiectului „Extinderea la 4 benzi a drumului de circulatie existent între Poarta 10 bis si Poarta 10” va contribui la modernizarea infrastructurii portuare în vederea manipularii unui volum crescut de marfa, în conditii competitive, modernizarea si fluidizarea drumului de circulatie existent între Poarta 10 bis si Poarta 10 care sa reduca timpul de tranzitare al autovehiculelor catre portile de acces ale portului Constanta, în conditii de siguranta.

Investitia va contribui la cresterea eficientei operatiunilor de încarcare – descarcare a marfurilor care sosesc sau parasesc portul Constanta pe cale rutiera si va determina o crestere a capacitatii infrastructurii prin posibilitatea de a opera un volum mai mare de marfa într-un timp mai scurt”, a adaugat compania.

Articolul precedentAUTOSTRADA SEBES-TURDA, DATA IN CIRCULATIE IN TOAMNA – Ministrul Drula anunta deschiderea celor doua bretele de viteza pe directia Deva-Turda
Articolul următorSCUMPIREA MATERIALELOR DE CONSTRUCTII POATE FALIMENTA COMPANIILE DIN DOMENIU – Propunerile Asociatiei Romane a Constructorilor de Autostrazi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.