STAREA DRUMURILOR IN 2021. PESTE 570 KM ASFALTATI – CNAIR a cheltuit 178 de milioane de lei pentru intretinere a infrastructurii rutiere

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii Catalin Drula anunta ca in primele 6 luni din 2021 au fost deja absorbite, la nivel de 100%, fondurile de intretinere a infrastructurii rutiere de catre Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Anuntul a fost facut de Catalin Drula joi, 15 iulie 2021, acesta precizand ca o parte importanta din lucrarile de intretinere este reprezentata de covoare asfaltice. In acest sens, Drula precizeaza ca CNAIR a cheltuit 178 de milioane de lei pentru asflatarea drumurilor.

Aceasta suma se transpune practic in procentul de 107% din fondurile alocate in prima jumatate a lui 2021 pentru aceasta categorie, reprezentand efectiv 520 de km de drumuri deja asfaltate. Tinta pentru acest an este de 1000 de kilometri asfaltati.

Redam in continuare postarea lui Catalin Drula:

„PESTE 100% ABSORBTIE DIN FONDURILE DE INTRETINERE A INFRASTRUCTURII RUTIERE, PENTRU PRIMELE 6 LUNI DIN 2021

Compania de drumuri a folosit 60% din totalul fondurilor alocate pe anul 2021 pentru intretinerea infrastructurii rutiere, doar in primele 6 luni ale anului.

Astfel, din cele 617 milioane de lei alocate de la bugetul de stat, CNAIR a utilizat din ianuarie pâna in iunie, inclusiv, 373 de milioane de lei, in conditiile unui prim semestru din 2021 extrem de ploios, care a temperat ritmul asfaltarilor.

Pentru ca reparatiile vor continua intr-un ritm accelerat anul acesta, vom cere suplimentarea de la buget a fondurilor pentru intretinerea infrastructurii.

Directiile Regionale de Drumuri si Poduri vor si pot sa faca mai mult.

O parte importanta din lucrarile de intretinere o constituie covoarele asfaltice. Asadar, CNAIR a folosit 178 de milioane de lei in acest scop, adica 107% din fondurile alocate in prima jumatate a lui 2021 pentru aceasta categorie. Mai bine de 520 de km de drumuri au fost deja asfaltati, din totalul de peste o mie prevazuti pentru anul acesta.

Intretinerea infrastructurii rutiere este la fel de importanta precum construirea de noi drumuri si autostrazi. Daca nu pastram in stare buna ce avem, va trebui sa platim asta cu vârf si indesat pe viitor. Pe scurt, ideea e simpla: intretinem acum ca sa nu reabilitam la anul.

Chiar daca avem in 2021 cu 10% mai multi bani fata de anul trecut pentru intretinerea drumurilor, necesarul pentru repararea celor peste 9.000 de km cu durata de viata depasita ar fi de 12 miliarde de lei.

De aceea ma voi lupta in continuare sa obtin alocari cât mai mari pentru lucrarile de intretinere a infrastructurii rutiere”.

Articolul precedentMASURI NOI PENTRU ECOLOGIZAREA TRANSPORTULUI EUROPEAN – Comisia Europeana impune standarde stricte in aviatie si transport rutier
Articolul următorELECTRIFICARE PE LINIA CF RADULESTI – GIURGIU NORD – CFR SA a lansat prima etapa a proiectului de electrificare a liniei CF Radulesti – Giurgiu Nord. Licitatia are valoare totala de 3,1 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.