BLUE AIR INTRA PE BURSA DE LA LONDRA – Compania aeriana romaneasca Blue Air se va lista pe piata secundara a bursei de la Londra

Compania aeriana romaneasca low-cost Blue Air, cel mai mare transportator aerian roman si al doilea mare jucator din Romania (dupa Wizz Air), se va lista pe piata secundara a bursei de la Londra. Blue Air a incheiat un acord cu Ridgecrest, o companie britanica listata pe piata secundara (AIM) a London Stock Exchange (Bursa de la Londra), astfel incat sa se listeze prin preluare inversa, un proces mai scurt si mai putin complex decat o oferta publica initiala.

Ridgecrest este cea care a anuntat ca a incheiat un acord neangajant, care nu este obligatoriu din punct de vedere juridic, pentru o preluare inversa a Blue Air. Prin acord, Ridgecrest va achizitiona actiunile Airline Invest si ale subsidiarelor sale, Blue Air Aviation si Blue Air Technic. Airline Invest este detinuta de Cristian Rada (actionar majoritar) si de fratele sau, Mihai Catalin. Cei doi actionari vor fi nevoiti sa emita 9 miliarde de noi actiuni in compania Ridgecrest, reprezentand 95% din actualul capital social.

Dupa finalizarea acordului, numele Ridgecrest va fi schimbat in Blue Air Group plc.

Tranzactia propusa este clasificata ca o preluare inversa in conformitate cu regulile AIM pentru companii.

Ridgecrest este o companie de tip SPAC, un vehicul investitional tranzactionat public, specializat in atragerea de capital pe bursa cu scopul de a finanta o achizitie. Compania achizitionata devine publica in urma fuziunii, masura fiind o alta varianta a listarilor standard.

De altfel, planul Blue Air privind listarea este mai vechi. In 2019, compania anunta ca pregateste pentru toamna anului 2020 lansarea pe bursa a unei emisiuni de obligatiuni in cuantum de 50-60 milioane euro, operatiune care poate fi urmata de o listare efectiva, dupa 2 ani.

Ridgecrest estimeaza acum ca Blue Air Group va depune documentele necesare pana la finele anului.


Blue Air a fost infiintata in anul 2004. In 2019, Blue Air a inregistrat o cifra de afaceri de 2,19 miliarde de lei, in scadere cu 5,4% fata de 2018. A realizat un profit net de 72,2 milioane de lei, fata de o pierdere neta de 145,6 milioane de lei in 2018.

Articolul precedentRAMNICU VALCEA SE LEAGA DE A1 – CNAIR a demarat licitatia pentru constructia Sectiunii 6 a A1 Sibiu-Pitesti. Proiectul este inclus in Masterplanul General de Transport
Articolul următorPROGRESE LA PASAJUL DOMNESTI – Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Irinel Scriosteanu: “S-a finalizat montarea grinzilor principale”. Noutati si de la Pasajul Berceni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.