Bolt, principala platforma europeana de transport la cerere, a anunțat vineri ca extinde zona activa si isi dubleaza parcul de trotinete electrice din Bucuresti. Tarifele pentru curse scad cu o treime, la 0,40 lei/minut, de la 0,60 lei/minut.
In prezent, zona activa in care se gasesc trotinetele ocupa aproximativ 31% din Capitala, adica 68 de km patrati. Noua zona se extinde din cartierul Titan pana in Militari si din Bucurestii Noi pana in Berceni.
De asemenea, compania a lansat luna trecuta serviciile de inchiriere a trotinetelor electrice in Arad, al cincilea oras dupa Bucuresti, Constanta, Cluj-Napoca si Galati.
Calin Leustean, manager micromobilitate Bolt Romania, a declarat ca extinderea ariei vine ca urmare a deciziei de a oferi o alternativa de mobilitate accesibila pentru mai multi oameni, intr-un oras foarte aglomerat, cum este Capitala.
Bolt este cea mai mare platforma europeana de mobilitate si are peste 50 de milioane de utilizatori inregistrati in peste 40 de tari din Europa si Africa. Serviciile sale variaza de la ride-hailing, la micromobilitate cu trotinete si biciclete electrice, pana la car-sharing.
Redam mai jos integral comunicatul companiei:
„Bolt, principala platforma europeana de transport la cerere, a dublat numarul de trotinete electrice prezente pe strazile din Bucuresti, a extins aria activa in care acestea pot fi utilizate si parcate si a redus pretul curselor.
Acum un an, Bolt a lansat serviciul de micromobilitate de inchiriere de trotinete electrice pe o suprafata initiala de 38 de km2. In prezent, zona activa in care se gasesc trotinetele ocupa aproximativ 31% din Capitala, adica 68 de km2. Noua zona se extinde din cartierul Titan pana in Militari si din Bucurestii Noi pana in Berceni.
Pentru a putea sustine cererea tot mai mare si pentru a oferi un serviciu accesibil in toate zonele active, Bolt a dublat si numarul de trotinete puse la dispozitia bucurestenilor. In plus, incepand de astazi, pretul curselor pe minut se modifica: de la 0,60 lei/minut, la 0,40 lei. In urma recentelor investitii si extinderi, compania devine cel mai accesibil furnizor de micromobilitate din Capitala.
Avand in vedere faptul ca multi dintre angajatii care au lucrat timp de peste un an de acasa se intorc la birouri, Bolt le propune companiilor care au adoptat un sistem de munca hibrid sau exclusiv de la birou desemnarea unor statii de trotinete chiar la sediile acestora, ca angajatilor sa le fie usor sa se deplaseze in oras. La solicitarea companiilor sau a dezvoltatorilor de centre de birouri, statiile de trotinete se pot desemna inclusiv la gurile de metrou din vecinatatea acestora, pentru cei care trebuie sa parcurga distante scurte intr-un timp redus.
Calin Leustean, Manager Micromobilitate Bolt Romania, a declarat: „Extinderea ariei vine ca urmare a deciziei noastre de a oferi o alternativa de mobilitate accesibila pentru mai multi oameni, intr-un oras foarte aglomerat, astfel incat acestia sa poata include mijloace de transport sustenabile in naveta lor zilnica. Trotinetele sunt amplasate in locuri frecventate intens precum piete, parcuri, guri de metrou, magazine, etc., aproape de oameni si de mijloacele de transport pe care acestia le utilizeaza.
Sediul nostru este in centrul orasului si observam personal traficul intens si aglomeratia de la primele ore ale diminetii. Majoritatea companiilor revin la munca de la birou si, de aceea, suntem deschisi sa facem puncte de preluare si de parcare a trotinetelor electrice oriunde suntem solicitati si unde angajatii au nevoie. Momentan, suntem prezenti in Bucuresti, Cluj-Napoca, Galati, Constanta si Arad, dar ne vom extinde in curand si in alte orase”.
Trotinetele electrice Bolt sunt construite dupa un design propriu, al inginerilor Bolt din Estonia, fiind intuitive, practice si rapide. Actionate electric si atingand o viteza maxima de 25 km/h, ele pot parcurge pana la 40 km cu un singur ciclu de incarcare, insa autonomia reala depinde de utilizare.
Deblocarea trotinetelor Bolt este gratuita, iar pretul curselor este de 0,40 lei pe minut. Bolt recomanda utilizatorilor sa acceseze „Modul incepator” atunci cand folosesc o trotineta electrica pentru prima data si sa parcurga cu atentie setul de recomandari si masuri de siguranta din aplicatie. In plus, utilizatorii trebuie sa se asigure ca tin cont de limita de varsta minima necesara (16 ani) pentru utilizarea trotinetelor electrice si ca acestea vor fi intotdeauna folosite de un singur pasager per cursa, fiind interzis accesul a doi sau mai multi utilizatori pe o trotineta. La finalul cursei, utilizatorii trebuie sa parcheze trotineta intr-un loc sigur, in afara carosabilului, sau langa un loc dedicat parcarii pentru biciclete, in zonele marcate pe harta, in aplicatie.
Bolt le recomanda tuturor utilizatorilor sa foloseasca dezinfectant de maini si / sau manusi, precum si casca de protectie atunci cand se deplaseaza cu trotineta.
Trotinetele electrice contribuie la Green Plan al Bolt, angajamentul companiei pe termen lung de a reduce amprenta ecologica, prin adaugarea de vehicule electrice pe platforma. Trotinetele electrice Bolt sunt disponibile in prezent pentru utilizatorii din peste 100 de orase din 18 tari.
Despre Bolt
Bolt este cea mai mare platforma europeana de mobilitate, care are drept scop sa faca mobilitatea urbana mai accesibila, convenabila si responsabila.
Bolt are peste 50 de milioane de utilizatori inregistrati in peste 40 de tari din Europa si Africa. Serviciile sale variaza de la ride-hailing, la micromobilitate cu trotinete si biciclete electrice, pana la car-sharing.
Toate cursele Bolt din Europa sunt 100% neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon, ca parte a Planului Verde al Bolt, un angajament pe termen lung de reducere a amprentei ecologice a companiei.„
[…] electrice au motive pentru a fi in culmea fericirii. Nu va spunem mai multe, insa afla de aici ce s-a intamplat, dezvaluie Lumea […]