EXTINDEREA MAGISTRALEI PIPERA -BERCENI – CGMB se pregateste sa aprobe asocierea autoritatilor locale pentru extinderea retelei de metrou in afara Bucurestiului

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) urmeaza sa imputerniceasca marti, 29 iunie, Consiliul Local al Sectorului 4 in vederea asocierii acestuia cu Metrorex, CFR si Consiliul Judetean Ilfov pentru extinderea Magistralei 2 dincolo de linia de centura, potrivit ordinii de zi a sedintei consiliului.

In documentul prezentat de CGMB pentru sedinta de pe 29 iunie se mentioneaza colaborarea buna avuta la realizarea a inca o statie de metrou pana in soseaua de centura si se precizeaza ca extinderea va avea loc in conformitate cu strategiile Metrorex si CFR.

Astfel, pe agenda CGMB se afla „Proiectul de hotarare privind imputernicirea expresa a Consiliului Local al Sectorului 4 de a hotari, in conditiile legii, cu privire la asocierea Sectorului 4 al Municipiului Bucuresti cu Ministerul Transporturilor, Societatea de Transport cu Metroul Bucuresti METROREX S.A., Consiliul Judetean Ilfov si Compania Nationala Cai Ferate C.F.R. S.A. in vederea realizarii in comun a proiectului de utilitate publica privind extinderea Magistralei M2 Pipera – Berceni in zona de sud, dupa Soseaua de Centura.

Initiatorul este Primarul General al Municipiului Bucuresti, iar comisia de resort este Comisia de Transport si Mobilitate Urbana – Comisia Juridica si de Disciplina

Primaria Sectorului 4 are in plan metroul sa fie extins si in afara Bucurestiului, spre comuna Berceni pentru a reduce traficul auto si implicit poluarea, potrivit primarului Sectorului 4 Daniel Baluta.

Suntem in procedura de realizare a documentelor cu Consiliul Judetean Ilfov pentru a genera un nou parteneriat spre a aplica pentru Programul de Infrastructura Mare avand ca obiectiv inca doua sau trei statii de metrou pana in comuna Berceni, judecand acest ansamblu drept o zona metropolitana, sa gandim aceasta regiune ca un hub tehnologic, o posibilitate de a dezvolta orasul. Avem spatii unde se pot organiza activitati economice, sociale, culturale sau sportive. Ne-a interesat sa analizam sectorul 4 intr-un intreg al Bucurestiului, in zona metropolitana. De aceea am generat aceste colaborari cu alte institutii, dar si cu UAT-uri vecine precum Popesti-Leordeni unde aproape am finalizat pasarela pietonala peste linia de metrou”, spunea recent primarul.

Linia de metrou pana in Berceni cel mai probabil va avea un mix intre o componenta subterana si una de suprafata in functie de ceea ce permite terenul respectiv.

Articolul precedentNOUL CERTIFICAT DIGITAL RISCA SA GENEREZE HAOS IN AEROPORTURI – Companiile aeriene europene spun ca vor aparea cozi de ore la imbarcare
Articolul următorREINCEP LUCRARILE LA CENTURA TIMISOARA SUD – Ministrul Catalin Drula anunta deblocarea proiectului. Stadiul fizic al lucrarii este de peste 30%

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.