CNAIR A SEMNAT CONTRACTUL PENTRU INCA 21 KM DIN AUTOSTRADA A7 – Italienii de la PIZZAROTTI castiga un contract de 1,46 miliarde lei

CNAIR a semnat joi, 16 iunie 2022, contractul pentru constructia a inca 21 km ai autostrazii A7, pentru executia autostrazii PLOIESTI – BUZAU, LOT 1, DUMBRAVA – MIZIL, KM 0+000 – KM 21+000.

Constructorul acestui sector de autostrada este ASOCIEREA IMPRESA PIZZAROTTI & C. S.P.A.  PIZZAROTTI S.A.  RETTER PROJECTMANAGEMENT S.R.L.

Durata de executie a contractului este de 20 de luni.

Perioada de garantie a lucrarilor este de 10 ani.

Lungimea acestui lot este de 21 km si include constructia a 14 poduri si a unui pasaj de o complexitate tehnica ridicata, in lungime de 550 m.

Valoarea contractului este de 1.468.550.055 lei fara TVA.

Un nou contract pentru Autostrada Ploiesti-Buzau a fost semnat astazi! Pentru cei 21 de km ai Lotului 1 Dumbrava- Mizil vor incepe direct lucrarile de executie! Proiectul include constructia a 14 poduri si a unui pasaj in lungime de 550 m”, anunta si ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Asocierea de constructori romani si italieni are la dispozitie 20 de luni, potrivit contractului de 1,468 miliarde de lei, fara TVA, finantat prin PNRR.

Investitiile prin PNRR reprezinta o prioritate Ministerul Transporturilor! Un exemplu in acest sens este A7, Autostrada Moldova, pentru care au fost semnate contractele pentru constructia a 2 din cele 13 loturi. Desi, prin PNRR, trimestrul IV 2023 este termenul prevazut pentru comunicarea rezultatelor procedurilor de achizitie publica, Ministerul Transporturilor si-a propus ca tinta indeplinirea jaloanelor pana la sfarsitul anului 2022!”, adauga Grindeanu.

De asemenea, premierul Nicolae Ciuca a declarat, prezent la ceremonia de semnare a contractului intre CNAIR si compania Pizzarotti, ca obiectivul asumat pentru anul acesta este ca pana pe 31 decembrie sa fie semnate toate contractele pentru Autostrada Moldova.

Este un moment care incepe sa devina uzual. Spun asta pentru ca in urma cu cateva zile a fost semnat primul contract pe lotul Ploiesti-Buzau, din proiectul Autostrada Moldova. Apreciez ca este foarte important sa asiguram acest ritm de coerenta derularii intregului program pentru ca, asa cum am inteles de la domnul ministru, obiectivul asumat pentru anul acesta este ca pana pe 31 decembrie sa fie semnate toate contractele pentru Autostrada Moldova”, a precizat premierul.

Ciuca a aratat ca este un proiect asteptat de foarte mult timp de catre romani si ete datoria Guvernului sa asigure ca tot ceea ce inseamna asteptarile populatiei si asumarea din partea Guvernului se va realiza.

Articolul precedentINCEP REPARATIILE LA CALEA FERATA DIN PORTUL CONSTANTA – 35 de linii vor fi reparate, lungi de peste 13 km
Articolul următorBLUE AIR, ANCHETATA DE PROTECTIA CONSUMATORILOR – Compania low-cost a anulat peste 11.000 de zboruri, potrivit ANPC

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.