NOUL CERTIFICAT DIGITAL RISCA SA GENEREZE HAOS IN AEROPORTURI – Companiile aeriene europene spun ca vor aparea cozi de ore la imbarcare

Noul certificat digital poate genera haos, avertizeaza reprezentantii marilor companii aeriene si aeroporturilor din Europa, care spun ca vor aparea cozi de ore in cazul in care tarile nu coordoneaza mai bine lansarea certificatului digital COVID-19 si nu asigura procesarea pasagerilor inainte de a ajunge la aeroport.

Sistemul Uniunii Europene de certificate digitale de calatorie COVID-19 urmeaza sa intre in vigoare joi, dar grupul ACI al aeroporturilor si organismele reprezentative ale companiilor aeriene A4E, IATA si ERA au avertizat, intr-o scrisoare catre liderii UE, despre un „amestecul ingrijorator de abordari” de pe continent.

Pe masura ce traficul de pasageri creste in urmatoarele saptamani, riscul de haos pe aeroporturile europene este real”, au spus grupurile in scrisoarea comuna trimisa luni si citata de Reuters.

Care ar fi singura modalitate de a evita cozile si intarzierile uriase in aeroporturi

Certificatele digitale sunt concepute pentru a arata, prin intermediul codurilor QR, daca pasagerii sunt complet vaccinati, au imunitate datorita recuperarii recente de la COVID-19 sau au avut un test negativ. Acestea sunt concepute pentru a fi utilizate pentru calatorii in intreaga UE incepand cu 1 iulie, dar ar necesita verificari suplimentare si echipamentul potrivit pentru a citi codurile.

Scrisoarea spunea ca singura modalitate de a evita cozile si intarzierile uriase in timpul sezonului de varf este de a implementa un sistem prin care atat certificatul de vaccinare, cat si formularele de localizare a pasagerilor sunt procesate de la distanta, inainte ca pasagerul sa ajunga la aeroport.

Timpul petrecut pe aeroporturi s-a dublat la 3 ore de la o ora si jumatate inainte de pandemie

Verificarile trebuie sa aiba loc numai in tara de plecare si nu la sosire, iar guvernele nationale ar trebui sa gestioneze datele de sanatate si sa furnizeze echipamente pentru verificarea codurilor QR, se spune in scrisoare.

Un nivel ridicat de fragmentare si diferente in implementarea DCC … precum si repetarea verificarilor documentelor in mai multe state este alarmant”. Se mai arata in scrisoare.

Timpul petrecut pe aeroporturi s-a dublat la 3 ore de la o ora si jumatate inainte de pandemie, a declarat vicepresedintele european al IATA, Rafael Schvartzman, un alt semnatar.

Daca nu s-au facut modificari si capacitatea a revenit la nivelurile pre-COVID, durata ar putea creste teoretic la cinci sau chiar opt ore, a spus el.

Inaintea unei reuniuni a tarilor europene cu privire la certificatul digital, marti, Comisia Europeana a emis o serie de orientari pentru statele membre care au generat preocupari, mentionand ca unele state planificau 10 combinatii diferite de verificari.

Acest lucru risca sa duca la „duplicarea inutila a masurilor si la apritia cozilor si a aglomerarii in aeroporturi”.

Articolul precedentCHINA INAUGUREAZA CEA MAI SPECTACULOASA LINIE FERATA IN TIBET – Trenurile trec prin 47 de tuneluri si 121 de poduri, la peste 3.000 m altitudine
Articolul următorEXTINDEREA MAGISTRALEI PIPERA -BERCENI – CGMB se pregateste sa aprobe asocierea autoritatilor locale pentru extinderea retelei de metrou in afara Bucurestiului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.