TURCII DE LA IC ICTAS INSAAT SANAYI VE TICARET AU CASTIGAT LICITATIA PENTRU LOTUL 3 AL CENTURII BUCURESTI NORD – Contract de 413 milioane lei fara TVA pentru constructia celor 8,6 km, intre Afumati si Pantelimon

CNAIR a anuntat ca a desemnat castigatorul pentru proiectarea si executia lotului 3 al Centurii Bucuresti Nord. Compania turca IC Ictas Insaat Sanayi VE Ticaret AS a fost desemnata castigatoarea contractului de de 413,66 milioane lei fara TVA.

Ministrul Transporturilor Catalin Drula promite ca pe semi-inelul sudic al A0 vom putea circula din 2023, iar pe cei circa 100 de km ai intregii autostrazi de centura, din 2024.

Tronsonul lung de 8,6 km, intre Afumati si Pantelimon, va cuprinde sapte pasaje.

Durata contractului este de 30 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare si 18 luni perioada de executie a lucrarilor.

In urma reevaluarii ofertelor conform deciziilor CNSC si Curtii de Apel Bucuresti, CNAIR a transmis vineri, 25.06.2021,  adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului pentru Proiectare si Executie – Autostrada de Centura Bucuresti, km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord, km 0+000-km 52+770, Lot 3: km 39+000-km 47+600, in lungime de 8,6 km. Ofertantul desemnat castigator este IC IÇTAS INSAAT SANAYI VE TICARET A.S., cu pretul de 413.665.346,64 lei fara TVA„, anunta CNAIR.

Durata contractului este de 30 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare si 18 luni perioada de executie a lucrarilor.

Perioada de garantie a lucrarilor este de 10 ani.

In cadrul contractului, viitorul antreprenor va realiza mai multe lucrari de arta, incluzand 7 pasaje, doua dintre acestea avand lungimi de 318,30 m și respectiv 466,50 m.

Semnarea contractului de achizitie publica va fi posibila dupa expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestatii si respectiv dupa solutionarea contestatilor/plangerilor formulate in cadrul procedurii de atribuire„, precizeaza CNAIR.

La randul sau, ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a anuntat pe Facebook ca spera ca acest contract sa fie semnat cat mai repede.

Avem un castigator anuntat pentru proiectarea si executia lotului 3 din Autostrada de centura a Bucurestiului, semi-inelul nordic. Este vorba de tronsonul lung de 8,6 km, intre Afumati si Pantelimon, care cuprinde nu mai putin de 7 pasaje. Contractul in valoare de 413 milioane de lei prevede 12 luni pentru proiectare si 18 luni pentru executie. La fel ca in cazul proiectelor similare, vom discuta cu antreprenorul sa urgenteze proiectarea. Sper ca aceasta licitatie sa nu fie din nou contestata, astfel incat sa putem semna cat mai rapid contractul„, a scris Drula.

Ministrul precizeaza ca pe lotul adiacent, 4 (lung de 5 km, intre Pantelimon și A2), constructorul se mișca bine cu proiectarea, iar executia lucrarilor va incepe la toamna.

Acelasi antreprenor ca pe lotul 4 lucreaza la proiectare si pe lotul 2 al A0 nord (19 km intre Corbeanca și Afumati), dupa ce, in mai, compania de drumuri a semnat contractul pentru proiectare + executie. In prima parte a anului viitor incepe aici santierul de executie a lucrarilor. Planul anuntat ramane in picioare: pe semi-inelul sudic al A0 vom putea circula din 2023, iar pe cei circa 100 de km ai intregii autostrazi de centura, in 2024„, a afirmat ministrul Transporturilor.

Articolul precedentSCHIMBARI MAJORE IN ORARUL TRANSPORTULUI PUBLIC DIN CAPITALA – Mai multe linii vor functiona numai in anumite zile ale saptamanii
Articolul următorSE TAIE PANGLICA LA CENTURA ORASULUI BACAU – Drumul cu o lungime de 30,8 km, dintre care 16,2 km la profil de autostrada, va fi dat in folosinta in scurt timp

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.