SCHIMBARI MAJORE IN ORARUL TRANSPORTULUI PUBLIC DIN CAPITALA – Mai multe linii vor functiona numai in anumite zile ale saptamanii

Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Public Bucuresti – Ilfov (TPBI) introduce, pentru prima data dupa 1990, conceptul de linii care functioneaza numai in anumite zile ale saptamanii, concept utilizat in mai multe orase europene, a anuntat, joi, asociatia.

Proiectul de reorganizare a intregului sistem de transport din Regiunea Bucuresti – Ilfov se va desfasura pana in luna septembrie.

Astfel, incepand cu data de 26 iunie 2021, linia 65 (de troleibuz) va functiona doar in zilele lucratoare si numai in orele de varf (06:30 – 09:30 si 16:00 – 20:00). Parcul de vehicule disponibilizat astfel va fi redistribuit pe linia 86, o linie foarte solicitata.

Tot din 26 iunie a.c., TPBI a dispus si alte masuri de optimizare a transportului public de calatori si de armonizare a acestuia cu cererea de transport, dar si cu bugetul alocat de Unitatile Administrativ Teritoriale (UAT) membre.

Linia 268 va fi suspendata, iar parcul va fi redistribuit pe liniile 168 si 368. Pentru facilitarea transferului de calatori, tramvaiele liniilor 23 si 27 si autobuzele liniei 232 vor efectua opriri in ambele sensuri in statiile Parcul Carol I de pe traseul liniilor 7 si 47 amplasate pe Str. 11 Iunie”, precizeaza TPBI intr-un comunicat.

De asemenea, linia 163 va functiona pe un traseu modificat intre terminalele „Giulesti Sarbi” si „Piata Operei”. Astfel, pe sensul spre Piata Operei: terminal „Giulesti Sarbi”, traseu de baza pana la intersectia Calea Plevnei/ Str. Stirbei Voda, apoi pe un traseu modificat pe Strada Stirbei Voda, Splaiul Independentei, Bulevardul Eroii sanitari, Piata Operei. Pe sensul catre Giulesti Sarbi: Piata Operei, Bulevardul Eroii Sanitari, Bulevardul Eroilor, Strada Stirbei Voda, Calea Plevnei, apoi traseul de baza pana la terminal.

Linia 117 va functiona pe sensul spre terminalul „Piata Sf. Vineri” pe un traseu modificat in perimetrul rondului George Cosbuc, autobuzele traversand intersectia pe spatiul carosabil central. Autobuzele vor efectua oprire in statia „Piata Regina Maria”, amplasata pe Bd. Regina Maria, comun cu tramvaiele 32. Statia „Piata Regina Maria”, amplasata in rond, se suspenda.

Linia 261 va functiona pe sensul catre terminalul „Complex Comercial Baneasa” pe un traseu modificat de la intersectia Sos. Bucuresti-Ploiesti/ Str. Elena Vacarescu, pe Sos. Bucuresti-Ploiesti pana la Pasajul Baneasa, apoi traseul de baza. Celalalt sens nu se modifica.

Nu in ultimul rand, pe sensul de mers catre terminalul „Valea Oltului” , autobuzele liniei 368 vor efectua opriri si in statia „Piata Romana” amplasata pe Bd. General Gheorghe Magheru, comun cu linia 381. Pentru codificarea variantelor de traseu Bis ale liniilor de transport public se va utiliza sufixul B. De exemplu: 331B, R447B.

TPBI este primul organism, creat la nivel regional, care a fost constituit sub forma unei structuri de cooperare a celor 42 de autoritati publice locale din regiune, primind mandat din partea acestora pentru infiintarea, organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea si gestionarea serviciului de transport public de calatori pe toata aria de competenta, conform Regulamentului CE 1370/2007.

Articolul precedentINSTANTA DA CASTIG DE CAUZA SALARIATILOR METROREX – Tribunalul Bucuresti respinge cererea conducerii de suspendare a CCM
Articolul următorTURCII DE LA IC ICTAS INSAAT SANAYI VE TICARET AU CASTIGAT LICITATIA PENTRU LOTUL 3 AL CENTURII BUCURESTI NORD – Contract de 413 milioane lei fara TVA pentru constructia celor 8,6 km, intre Afumati si Pantelimon

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.