SE PREGATESC ALTE EXPROPRIERILE PENTRU AUTOSTRADA PLOIESTI-BUZAU – Ministerul Transporturilor pregateste noi exproprieri de 9 milioane lei

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii pregateste exproprieri de 9,06 milioane lei pentru Autostrada Ploiesti-Buzau, mai precis pentru cateva localitati din judetul Buzau.

Pentru continuarea lucrarilor aferente obiectivului de investitii „Autostrada Ploiesti-Buzau„, a fost emis Avizul C.T.E. nr. 5430/12.05.2023 prin care s-a aprobat Proiectul Tehnic – completare locatii gropi de imprumut, ca urmare a faptului ca materialul de umplutura devine insuficient din punct de vedere cantitativ, s-a stabilit corectarea suprafetelor deja expropriate.

In vederea continuarii lucrarilor la acest drum, este necesara ocuparea unei suprafete suplimentare de teren cu sau fara investitii, respectiv suprafata totala de 1.346.329 mp, aferenta unui numar de 19 imobile, aflate pe raza unitatii administrativ teritoriale Stalpu si Ulmeni din judetul Buzau, pentru care este necesara declansarea procedurii de expropriere.

De asemenea, pentru asigurarea terenurilor necesare gropilor de imprumut aferente lucrarii de utilitate publica de interes national „Autostrada Ploiesti – Buzau”, aflate pe raza localitatii Stalpu din judetul Buzau, este necesara ocuparea unei suprafete de 180 mp apartinand proprietatii publice a statului, arata proiectul de Hotarare a Guvernului pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 786/2022 privind declansarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privata, situate pe amplasamentul suplimentar, pentru asigurarea terenurilor necesare gropilor de imprumut si pentru relocarea utilitatilor, aprobarea listei imobilelor proprietate publica a statului, precum si a listei imobilelor proprietate publica a unitatilor administrativ-teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national „Autostrada Ploiesti-Buzau„, aflate pe raza localitatilor Sahateni, Stalpu, Buzau, Tintesti din judetul Buzau.

Pentru prezentul proiect de Hotarare a Guvernului pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 786/2022 privind declansarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privata, situate pe amplasamentul suplimentar, pentru asigurarea terenurilor necesare gropilor de imprumut si pentru relocarea utilitatilor, aprobarea listei imobilelor proprietate publica a statului, precum si a listei imobilelor proprietate publica a unitatilor administrativ-teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national „Autostrada Ploiesti-Buzau”, aflate pe raza localitatilor Sahateni, Stalpu, Buzau, Tintesti din judetul Buzau, este necesara aprobarea sumei de 9.061.400 lei, care se aloca de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, in conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2023, nr. 368/2022, la capitolul 84.01” Transporturi”, subcapitolul 03 Transport rutier, titlul 61 “Proiecte cu finantare din sumele aferente componentei de imprumut a PNRR”, articolul 61.06 Transferuri din bugetul de stat catre intreprinderi publice si institute nationale de cercetare-dezvoltare pentru sustinerea proiectelor aferente PNRR„, arata proiectul.

Suma de 9.061.400 lei aferenta imobilelor proprietate privata, reprezentand terenuri cu sau fara investitii rezulta din raportul de evaluare intocmit in anul 2023 de catre evaluatorul autorizat ANEVAR, Gradinaru Nicolae.

Planul amplasamentului lucrarii a fost avizat si receptionat de catre Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Buzau.

Autostrada Ploiesti – Buzau face parte din reteaua rutiera TEN-T Central, obiectivul fiind, de asemenea, cuprins in Master Planul General de Transport, aprobat prin Hotararea Guvernului nr.666/ 2016, fiind identificat in cadrul Anexei nr. V, Stabilire nevoi de finantare si reprezinta o prioritate absoluta la nivel national, astfel cum rezulta conform analizei cu Modelul National de Transport. Dezvoltarea infrastructurii rutiere prin constructia unei autostrazi in lungul acestui coridor va conduce la cresterea traficului rutier prin generarea de noi calatorii si atragerea de noi investitii in ariile urbane.

Autostrada Ploiesti-Buzau strabate teritoriul administrativ a doua judete:

  • judetul Prahova, de la km 0+000 la km 30+660
  • judetul Buzau de la km 0+000 la km 30+660 – 63+250

Autostrada Ploiesti-Buzau are o lungime de 63,25 km si se imparte in 3 tronsoanedistincte. Tronsoanele sunt urmatoarele:

  • Tronsonul 1 – Dumbrava (Autostrada Bucuresti – Ploiesti) si Mizil (DJ 100C), km 0+000 – km 21+000
  • Tronsonul 2 – Mizil (DJ 100C) – Pietrosu (DJ 203G), km 21+000 – km 49+350

Tronsonul 3 – Pietrosu (DJ 203G) – Municipiul Buzau (DN 2B), km 49+350 – km 63+250.

Pentru obiectivul de investitii „Autostrada Ploiesti-Buzau„, judetele Prahova si Buzau, indicatorii tehnico – economici au fost aprobati prin Hotararea Guvernului nr. 522/2021 si nu necesita completari sau modificari.

Procedurile de expropriere au fost aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 860/2021 privind declansarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privata care constituie coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national „Autostrada Ploiesti-Buzau”, aflate pe raza localitatilor Rafov, Dumbrava, Draganesti, Albesti-Paleologu, Tomsani, Colceag, Baba Ana din judetul Prahova, in conformitate cu prevederile Legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauza de utilitate publica, necesara realizarii unor obiective de interes national, judetean si local, cu modificarile si completarile ulterioare.

Articolul precedentSUCCES PENTRU INCA O SECTIUNE DIN AUTOSTRADA TRANSILVANIA – Cinci oferte depuse pentru tronsonul Suplacu de Barcau – Chiribis, de 937,5 milioane de lei, fara TVA
Articolul următorCENTURA BAIA MARE SE LARGESTE LA PATRU BENZI – Studiul de fezabilitate va fi gata in iulie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.