DIRECTORUL METROREX CERE INSTANTEI SUSPENDAREA CCM – Sindicatul USML sustine ca se vrea suspendarea drepturilor legale acordate angajatilor Metrorex

Directorul general al Metrorex SA, Stefan Paraschiv, a solicitat in instanta suspendarea Contractului Colectiv de Munca in vigoare in acest an, potrivit unui comunicat transmis miercuri, 23 iunie, de „Unitatea” – Sindicatul Liber din Metrou (USLM).

Directorul general al Metrorex SA, Stefan Paraschiv, a formulat o actiune avand ca obiect o cerere de ordonanta presedintiala pentru suspendarea efectelor CCM Metrorex 2020-2021, inregistrat la ITM cu nr. 249/05.20.2020, se mentioneaza in comunicatul organizatiei sindicale.

USLM acuza ca se urmareste suspendarea drepturilor legale acordate angajatilor Metrorex

USLM considera ca aceasta actiune are scopul suspendarii drepturilor legale acordate angajatilor Metrorex, pe care ii descrie drept o categorie socio-profesionala vitala, care a asigurat, atat in perioada starii de alerta cat si in perioada starii de urgenta, transportul in conditii de siguranta pentru cetatenii municipiului Bucuresti si nu numai.

Organizatia sindicala din Metrorex subliniaza ca salariatii de la metrou nu au beneficiat de munca la domiciliu sau de zile libere suplimentare, in contextul in care alte categorii socio-profesionale au beneficiat de aceste drepturi, in timpul in care angajatii Metrorex au desfasurat o activitate intensa in beneficiul tuturor cetatenilor si au asigurat mobilitatea urbana, pentru buna functionare a economiei.

Catalin Drula sustine ca Metrorex va ajunge in insolventa daca nu se renegociaza salariile

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a declarat, la finalul lunii martie, ca Metrorex va ajunge in insolventa, daca sindicatele nu accepta fie o renegociere a cresterilor salariale, fie disponibilizari, intrucat veniturile companiei nu acopera aceste cheltuieli.

Legat de salarizare si de personal, s-a batut cu caramida in piept domnul Radoi ca nu se schimba nimic, ramane la fel personalul, raman la fel salariile. Asta este matematic imposibil. Contabil imposibil. Pentru ca in bugetul prevazut, veniturile Metrorex nu acopera plata salariilor la nivelul actual pentru angajatii actuali. Asa ca exista doar variante matematice simple: ori se accepta de catre angajati o renegociere si eventual acea crestere de 18% sa nu mai aiba loc sau sa aiba loc in viitor, esalonat, ori se ajunge la disponibilizari, ori mai exista si varianta a treia care este din punctul meu de vedere, cel mai putin fericita, dar daca nu exista intelegere, se va ajunge acolo, si anume insolventa. Iar o companie care intra in insolventa are libertati mari de a face si concedieri, si taieri de salarii.”, a precizat ministrul Transporturilor.

Ulterior, pe 22 aprilie, presedintele USLM, Ion Radoi, a subliniat ca angajatii Metrorex ar putea organiza oricand o noua actiune de oprire voluntara a lucrului, in afara sindicatului, in cazul in care conducerea metroului va disponibiliza angajati sau va taia din salarii.

Articolul precedentSOMAJ TEHNIC LA COMPANIA NATIONALA AEROPORTURI BUCURESTI – Peste 800 de angajati, trimisi acasa pe o perioada de doua luni
Articolul următorCFR CALATORI SE MODERNIZEAZA – Compania lanseaza o aplicatie pentru mersul trenurilor si bilete online

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.