ALBANIA CONSTRUIESTE UN NOU PORT DE MARFA – Investitia se ridica la 10 milioane euro. Activitatile din portul Durres se muta in noul port

Autoritatea portuara din Durres, Albania, a anuntat ca lanseaza o licitatie de 1,45 miliarde de lek albaneze (11,2 milioane de dolari / 9,2 milioane de euro) pentru un proiect detaliat privind constructia unui nou port de marfa in zona Porto Romano, la aproximativ 10 km nord de cel mai mare port al tarii, Durres.

Toate activitatile comerciale din portul Durres urmeaza sa fie mutate in noul port, lasand in functiune doar terminalul de pasageri, a declarat autoritatea portuara intr-un anunt de licitatie publicat de agentia de achizitii din Albania.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor la aceasta licitatie este 9 iulie. Alocarea trebuie finalizata in termen de opt luni, a adaugat autoritatea portuara.

Presa locala a raportat la inceputul acestui an ca guvernul Albaniei a semnat un acord cu compania multinationala de dezvoltare imobiliara Emaar din Emiratele Arabe Unite, pentru construirea unui port de agrement in portul existent din Durres, care sa atraga turistii din zona.

Se preconizeaza ca Emaar va investi pana la 2 miliarde de euro in proiectul care include si revitalizarea zonei portuare actuale, a raportat Top Channel TV.

Articolul precedentO NOUA APLICATIE DE MOBILITATE SE LANSEAZA IN ROMANIA – Citymapper, disponibila in marile orase ale lumii si in Bucuresti
Articolul următorEXPROPRIERI DE PESTE 4 MILIOANE LEI PENTRU CENTURA CAPITALEI – Ministerul Transporturilor vrea sa despagubeasca 167 de case din trei localitati

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.