AUDI NU VA MAI FABRICA MASINI PE BENZINA SI MOTORINA – Constructorul auto a anuntat unul din cele mai ambitioase planuri

Audi, divizie a grupului german Volkswagen AG, va renunta din anul 2026 la maşinile cu motor pe benzina şi motorina.

Desi poate este unul dintre cele mai vechi branduri auto din lume, Audi se misca intr-un ritm incredibil de rapid spre a adopta energia electrica si va inceta sa produca vehicule care folosesc combustibil fosil.

Cu cateva luni in urma, marca germana a anuntat ca va inceta sa dezvolte motoare pe benzina si diesel, dar recent, marca a reiterat aceste afirmatii, scrie publicatia Driven.

Audi si-a dat ca termen limita anul 2026 pentru a nu mai construi vehicule pe benzina si motorina, si se va focusa exclusiv pe segmentul electric.

Aceste planuri indraznete au fost dezvaluite de catre presedintele consiliului de administratie al Audi, Markus Duesmann, directorilor companiei si reprezentantilor sindicatului.

Desi este un pic mai mult o abordare frontala, miscarea Audi vine ca un ecou al pozitiei companiei-mama Volkswagen Auto Group, care incearca sa invinga Tesla in segmentul de vehicule electrice.

In timp ce BMW si Mercedes-Benz vand in prezent vehicule electrice, niciunul dintre branduri nu si-a exprimat interesul de a deveni exclusiv electric, asa cum Audi pare de neclintit.

Mercedes-Benz a mentionat ca doreste sa scoata treptat motoarele cu combustie pana in 2039, dar aceasta va fi peste un deceniu dupa ce interdictia de benzina a Audi va fi inceput deja.

BMW inca nu a anuntat cand intentioneaza sa devina exclusiv electric, dar marca traditionala germana pare sa creada ca puterea benzinei va rezista multi ani (alaturi de combustibilii alternativi).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.