PORTUL CONSTANTA CONSTRUIESTE DRUMURI – Un drum cu patru benzi de 1 km, un sens giratoriu si doua bretele costa 60 milioane lei

Compania Naţionala Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa (CN APM) a anuntat ca Ministerul Transporturilor a semnat contractul de finantare pentru extinderea la patru benzi a drumului de circulatie existent intre Poarta 10 bis si Poarta 10. Valoarea contractului de finantare este de circa 60 milioane lei, inclusiv TVA.

In incinta portului, se vor construi: un drum cu patru benzi de circulatie de aproape 1 kilometru, un sens giratoriu adaptat la un trafic semnificativ de vehicule lungi cu remorci sau semiremorci si doua bretele de acces ce vor reprezenta punctul de conexiune pe fiecare sens de circulatie de acces intrare sau iesire pe la Poarta 10 bis.

Aceasta investitie are scopul de a creste eficienta operatiunilor de incarcare – descarcare a marfurilor care sosesc sau parasesc portul Constanta pe cale rutiera si ulterior va creste capacitatea infrastructurii prin posibilitatea de a opera un volum mai mare de marfa intr-un timp mai scurt, dupa cum informeaza compania.

Compania Nationala „Administratia Porturilor Maritime” din Constanta si-a planificat pentru acest an venituri totale de 411,78 milioane lei, in crestere cu 2,3% fata de 2020, in timp ce cheltuielile totale sunt estimate la 320,28 milioane lei, mai mari cu 38% fata de anul trecut. Profitul net preconizat pentru anul in curs este de 78,28 milioane lei.

In acelasi timp, nivelul castigului mediu brut pe salariat programat pentru anul 2021 este de 9.174 lei lunar, mai mic cu 9,44% fata de cel realizat la finelui anului 2020. Compania are circa 1.000 de salariati.

Redam mai jos integral comunicatul CN APM:

Pe 25 mai 2021, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a semnat contractul de finantare a proiectului „Extinderea la 4 benzi a drumului de circulatie existent intre Poarta 10 bis si Poarta 10”, proiect finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare.

Valoarea contractului de finantare este de 59.923.500 lei, inclusiv TVA, din care: fonduri europene 42.840.425 lei, buget de stat 16.931.350 lei si contributia CN APM SA, 151.725 lei.

Obiectivul general al proiectului „Extinderea la 4 benzi a drumului de circulatie existent intre Poarta 10 bis si Poarta 10” il constituie modernizarea infrastructurii portuare in vederea manipularii unui volum crescut de marfa, in conditii competitive, modernizarea si fluidizarea drumului de circulatie existent intre Poarta 10 bis si Poarta 10 care sa reduca timpul de tranzitare a autovehiculelor catre portile de acces ale portului Constanta, in conditii de siguranta.

Prin intermediul acestui proiect se vor realiza un drum cu 4 benzi de circulatie cu o lungime de 982 metri, in incinta portului, un sens giratoriu adaptat la un trafic semnificativ de vehicule lungi cu remorci sau semiremorci si doua bretele de acces ce vor reprezenta punctul de conexiune pe fiecare sens de circulatie de acces intrare sau iesire pe la Poarta 10 bis.

Investitia va contribui la cresterea eficientei operatiunilor de incarcare – descarcare a marfurilor care sosesc sau parasesc portul Constanta pe cale rutiera si va determina o crestere a capacitatii infrastructurii prin posibilitatea de a opera un volum mai mare de marfa intr-un timp mai scurt.”

Articolul precedentSALONUL AUTO BUCURESTI& ACCESORII SE REIA IN OCTOMBRIE – Vor fi expuse noile modele auto, tehnologii si produse din domeniul auto
Articolul următorSTB ISI ASIGURA PARCUL AUTO – Societatea de Transport Bucuresti lanseaza o licitatie pentru servicii de asigurare in valoare de 2,5 milioane de euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.