SANTIER DE LA CORBEANCA LA COLENTINA – Se semneaza contractul pentru executia Lotului 2 Nord din Autostrada de Centura a Bucurestiului. CAB a respins definitiv contestatiile formulate dupa licitatia castigata de firma constructorului roman Dorinel Umbrarescu

Incepe santierul pe Lotul 2 Nord (Corbeanca-Colentina) din Autostrada de Centura a Bucurestiului. Curtea de Apel Bucuresti a respins miercuri, 5 mai 2021, contestatiile formulate in 19 octombrie 2020 impotriva Deciziei nr.175/c5/2284/2289/2295 din 26.01.2021 pronuntate de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) privitoare la rezultatul procedurii de atribuire prin licitatie deschisa a contractului de achizitie publica avand ca obiect „Proiectare si executie autostrada de centura Bucuresti km 0+000-km 100+900, sector centura nord km 0+000 – km 52+770, lot 2″.

Este vorba despre contestatia formulata de trei companii de constructii, chineza, italiana si turca, dupa castigarea licitatiei pentru executia Lotului 2 Nord (Corbeanca-Colentina) din Autostrada de Centura a Bucurestiului de catre ASOCIEREA SA & PE CONSTRUCT SRL SPEDITION UMB SI TECHNOSTRADE SRL, PRIN LIDERUL ASOCIERII SA & PE CONSTRUCT SRL, in care constructorul roman Dorinel Umbrarescu este parte.

Decizia proununtata de Curtea de Apel Bucuresti in dosarul nr. 737/2/2021 este definitiva, urmand sa se procedeze la semnarea contractului cu constructorul roman in vederea executiei segmentului din Autostrada de Centura a Capitalei – Lotul 2 Nord.

Iata minuta:

„Respinge exceptiile tardivitatii/inadmisibilitatii. Respinge plangerile, ca nefondate. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, azi 05.05.2021”.

Catalin Drula: „Inseamna ca se poate semna acest contract”

Anuntul privind respingerea de catre CAB a contestatiilor facute de cele trei firme constructoare impotriva castigatorului licitatiei pentru executia Lotului 2 Nord din Autostrada de Centura a Bucurestiului a fost facut de ministrul Transporturilor Catalin Drula, in conferinta de presa sustinuta dupa sedinta de Guvern:

„Am primit acum 20 de minute o veste excelenta. S-a respins ultima contestatie la CAB pentru lotul 2 de pe autostrada A0, in nordul Bucurestiului, dintre DN1 – zona Corbeana si DN2 – zona Colentina, ceea ce inseamna ca se poate semna acest contract. Este al doilea lot pe zona de centura nord care va avea contract semnat. Lotul 4 este semnat cu aceeasi firma, intre DN3 si DN2, zona lacului Cernica”.

Precizam ca Lotul 2 Nord (Corbeanca-Colentina) din Autostrada de Centura a Bucurestiului are o lungime de 19 kilometri, iar conform calendarului inceperea lucrarilor de executie era programata sa aiba loc in 2020 si finalizata in 2024. Semnarea contractului pentru demararea lucrarilor de constructie a Autostrazii A0 pe Lotul 2 Nord a fost insa amanata pana in prezent, pentru solutionarea contestatiilor formulate dupa licitatia castigata de constructorul roman. Valoarea totala a contractului de este de 831.920.653,34, fara TVA.

*Cititi aici Decizia CNSC care a fost contestata in instanta

Articolul precedent500 KM DE AUTOSTRADA PANA IN 2026 – Ministrul Catalin Drula a facut calculul din memorie pe kilometri bagati in PNRR
Articolul următorAUTORITATEA AERONAUTICA CIVILA RAMANE PE PIERDERI SI IN ACEST AN, DIN CAUZA PANDEMIEI – Institutia estimeaza pierderi de aproape 15 milioane lei

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.