500 KM DE AUTOSTRADA PANA IN 2026 – Ministrul Catalin Drula a facut calculul din memorie pe kilometri bagati in PNRR

Circa 500 de kilometri vor fi construiti prin Programul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) pana in 2026. Aceasta este estimarea pe care ministrul Transporturilor Catalin Drula o face „din memorie”, atunci cand este solicitat sa precizeze cati kilometri de autostrada vor fi construiti prin PNRR. Calculele au fost facute de Catalin Drula (foto), in direct, in timpul conferintei de presa sustinute dupa sedinta de Guvern de miercuri, 5 mai 2021.

„In PNRR am inclus ca proiecte majore A7… o sa citesc dimensiunile din memorie, sunt 320 km pe A7, capetele de autostrada Targu Mures-Targu Neamt, cred ca sunt 50 km, Autostrada A3, intre Cluj si Zalau, vreo 30 km, si Lugoj-Deva, sectiunea lipsa – 9km. Acestea sunt proiectele majore pe care le-am solicitat pentru finantare de la PNRR”.

In acelasi timp, ministrul Transporturilor Catalin Drula a apreciat ca Romania sta mai bine ca niciodata la capitolul investitiilor in lucrari de infrastructura, inregistrandu-se deja o crestere de 14% pe primele 4 luni ale anului, fata de anul precedent:

„Romania sta mai bine ca niciodata., avem un record pe partea de investitii pe primele 4 luni ale anului, suntem la o crestere de 14% fata de anul trecut, este mai mult decat dublul sumei de acum 2 ani. Pe intregul an sper sa avem recordul absolut de investitii de la revolutie incoace.

Sper ca in urmatorii ani – pana chiar la 2026 – o sa avem un stoc semnificativ de proiecte mature, care se implementeaza. Este important ca si industria sa tina pasul pentru ca si contractorii investesc in fiecare an”.

Articolul precedentAUTOSTRADA PLOIESTI-BUZAU A FOST BAGATA IN PNRR – Pana la finalul lunii mai se lanseaza licitatia pentru executia lucrarilor de constructie
Articolul următorSANTIER DE LA CORBEANCA LA COLENTINA – Se semneaza contractul pentru executia Lotului 2 Nord din Autostrada de Centura a Bucurestiului. CAB a respins definitiv contestatiile formulate dupa licitatia castigata de firma constructorului roman Dorinel Umbrarescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.