PRIMARIA BOTOSANI MODERNIZEAZA TRANSPORTUL CU TRAMVAIUL – Autoritatile organizeaza licitatie de 148 milioane lei

Primaria Botosani vrea sa reabiliteze, sa modernizeze si sa extinda transportul public local de calatori cu tramvaiul. Are in plan sa organizeze o licitatie deschisa in valoarea estimativa de 147.952.991 lei.

Potrivit unui anunt de pe e-licitatie-ro, Municipiul Botosani este beneficiarul unor contracte de finantare nr. incheiate cu Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei pentru realizarea acestei investitii intitulata „Transport urban durabil in municipiul Botosani prin reabilitarea, modernizarea si extinderea transportului public local de calatori cu tramvaiul”.

LOT 1 se refera la reabilitarea caii de rulare a traseului 101, iar LOT 2 este pentru reabilitarea caii de rulare a traseului 102. Contractul este derulat prin Programul POR, Axa prioritara 4 – Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile, Prioritatea de investitii 4, Obiectivul Specific 4.1 — Reducerea emisiilor de carbon in municipiile resedinta de judet prin investitii bazate pe planurile de mobilitate urbana durabila.

Prin natura obiectivului general, investitia vizata prin proiect prevede, pentru traseele 101 si 102 masuri de imbunatatirea eficientei transportului public de calatori, a frecventei si a timpilor sai de parcurs, contribuind la atingerea obiectivelor Axei Prioritare 4 Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, prioritatea de investitii 4e: Promovarea unor strategii cu emisii scazute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, in special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilitatii urbane multimodale durabile si a masurilor de adaptare relevante pentru atenuare„, arata anuntul.

Unul din obiectivele importante in urma acestei investitii este cresterea numarului de pasageri transportati in cadrul sistemului de transport public modernizat cu 0,66%; scaderea anuala estimata a gazelor cu efect de sera cu 0,25%; reducerea utilizarii transportului privat de autoturisme in aria de studiu a proiectului cu minim 3% fara a genera o crestere a acestuia in afara ariei de studiu; cresterea numarului de biciclisti si/sau pietoni in aria de studiu a proiectului cu minim 2%.

Pentru realizarea acestor lucrari este necesara incheierea a doua contracte de achizitie publica pentru proiectare si executie pentru fiecare lot in parte„, se mentioneaza in anuntul Primariei Botosani.

Pentru cele doua loturi, companiile interesat sa participe la licitatie trebuie sa dovedeasca o experienta similara si sa prezinte o lista a principalelor lucrari similare realizate in cursul unei perioade care acopera cel mult ultimii 5 ani, din care sa reiasa ca au fost realizate si duse la bun sfarsit lucrari similare la nivelul unui contract – maximum cinci contracte, in valoare cumulata de minimum 70.000.000 lei fara TVA.

„Nivelul minim valoric pentru fiecare lot in parte a fost stabilit cu respectarea principiului proportionalitatii, astfel: nu depaseste valoarea estimata a contractului Lot 1 – ce urmeaza a fi atribuit avand in vedere ca valoarea estimata de 74.533.384 lei fara TVA este compusa din 71.951.115 lei fara TVA -lucrari de executie si 2.582.268 lei fara TVA -servicii de proiectare si asistenta din partea proiectantului, – nu depaseste valoarea estimata a contractului Lot 2 – ce urmeaza a fi atribuit avand in vedere ca valoarea estimata de 73.419.607 lei fara TVA este compusa din 70.876.691 lei fara TVA – lucrari de executie si 2.542.916 lei fara TVA – servicii de proiectare si asistenta din partea proiectantului. Vor fi indicate valori, date si beneficiari publici sau privati”, se precizeaza in anunt.

Termenul limita pentru trimiterea ofertelor sau a cererilor de participare este 31 mai 2021, ora 15:00.

Articolul precedentPRIMARIA DIN VISEU DE SUS ISI IA AUTOBUZE HYBRID – Cele 10 autobuze vor costa peste 11,3 milioane lei
Articolul următorSECTORUL CONSTRUCTIILOR, DEVASTAT DE EXPLOZIA PRETURILOR – Avertisment ARCA: Lucrarile de infrastructura risca sa intre in blocaj. Interventia Guvernului, o chestiune de securitate nationala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.