SINDICALISTII ACUZA ABUZURI LA STB – Zeci de soferi STB au protestat in fata sediului societatii

Aproximativ 30 de membri ai Sindicatului Soferilor din Societatea de Transport Bucuresti (STB) au protesta miercuri, 31 martie, timp de doua ore, in fata sediului societatii, acuzand abuzurile conducerii asupra unor angajati. Circulatia mijloacelor de transport in comun nu a fost afectata.

Presedintele Sindicatului Soferilor din STB, Valer Ciobanescu, sustine ca a fost concediat de doua ori din STB pentru ca a transmis in media si pe Facebook problemele cu care se confrunta societatea. Ciobanescu este presedintele Sindicatului Soferilor din STB, o organizatie care are in jur de o mie de membri, aproximativ jumatate fiind soferi si vatmani, restul din alte categorii.

Circulatia nu e afectata sub nicio forma. Protestul vizeaza probleme mai vechi, legate de abuzurile pe care le face conducerea impotriva noastra. Vor participa in jur de 30 de angajati, majoritatea soferi”, a declarat pentru Agerpres presedintele Sindicatului Soferilor din STB, Valer Ciobanescu.

Protestul a avut loc in fata sediului STB din strada Dinicu Golescu, in intervalul orar 11:00 – 13:00.

Pe de alta parte, sindicatul reprezentantiv din societate – Sindicatul Transportatorilor din Bucuresti – numara peste 9.000 de membri si reprezinta peste 85% dintre salariatii societatii. Eprezentantii acestui sindicat spun ca nu au legatira cu protestul, dar sustin ca in cazul in care propunerea de buget ramane la 800 de milioane de lei, transportul public din Capitala nu poate functiona cu aceasta suma, tinand cont ca este nevoie de 1,2 miliarde de lei.

Noi nu avem niciun amestec in protestul organizat de Sindicatul Soferilor, care numara in jur de 800 de membri din care mai putin de jumatate sunt conducatori de vehicule, restul din alte categorii. Noi avem toate categoriile de incadrare, numai ca din 4.900 de conducatori de vehicule din STB, la noi sunt peste 4.500. Cred ca este o adunare publica care are iz politic. Nu avem nicio legatura cu protestul, dar pot sa anticipez ca, in cazul in care propunerea de buget ramane la 800 de milioane de lei, lucrurile vor sta intr-un anumit fel pentru transportul public din Capitala, pentru ca noi nu putem functiona cu aceasta suma, tinand cont ca avem nevoie de 1,2 miliarde de lei”, a declarat presedintele sindicatului STB, Vasile Pietrariu.

Articolul precedentDRULA IA IN CALCUL INSOLVENTA METROREX – Ministrul sustine ca e „matematic imposibil” ca personalul si salariile sa ramana la fel
Articolul următorBLUE AIR LANSEAZA ZECI DE RUTE NOI – Compania aeriana anunta Orarul de Vara 2021 si politica de tarifare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.