100 DE METRI PANA LA LICITATIA PENTRU A7 PLOIESTI-BUZAU – Ministerul Transporturilor pregateste documentatia pentru constructia celor 63 de km de autostrada

„Vestea diminetii: avem acord de mediu pentru autostrada A7 Ploiesti – Buzau. Intram pe ultima 100m pentru licitarea lucrarilor!” Anuntul a fost facut de ministrul Transporturilor Catalin Drula marti, 30 martie 2021, pe pagina sa de facebook unde obisnuieste sa tina la curent utilizatorii acestei platoforme despre actiunile care au loc la Ministerul Transporturilor. Practic, din acest moment, Autostrada A7 Ploiesti-Buzau este in punctul in care pregateste documentatia necesara pentru lansarea licitatiei in vederea constructiei celor 63 de kilometri de autostrada care ar urma sa lege Capitala de Moldova peste circa 3 ani (in 2024) cand este programata finalizarea lucrarilor de constructie.

Aceasta inseamna ca, cel mai probabil, in circa o luna va fi lansata licitatia pentru constructia A7 Ploiesti-Buzau, impreuna cu conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca antreprenorii care vor sa obtina constructia acestui lot.

Anuntul ministrului Catalin Drula legat de obtinerea acordului de mediu pentru autostrada A7 Ploiesti – Buzau vine la circa o luna si jumatate de cand prestatorul Consitrans SRL a realizat modelarea interactiva 3D pentru acest segment de drum, macheta avand rolul de a vizualiza solutiile proiectate precum si asigurarea unui nivel ridicat al preciziei privind suprafata de teren necesara a fi expropriata, lucrarile de arta proiectate, precum si solutiile de consolidare necesare, dar si clarificarea constructibilitatii solutiilor propuse, care a fost utilizata in cadrul etapei de avizare a documentatiei aferente Studiului de Fezabilitate pentru Autostrada Ploiesti – Buzau.

Amintim ca etapa de proiectare pentru A7 Ploiesti – Buzau a inceput in noiembrie 2018, contractul de peste 12 milioane lei pentru elaborarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic fiind castigat de Consitrans.

In ce priveste Studiul de fezabilitate final al proiectului, acesta a fost finalizat in 10 martie 2021, impreuna cu studiul geotehnic, care urmeaza sa fie supus analizei si aprobarii Serviciului Pregatire Documentatii CTE din cadrul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Autostrada A7 reprezinta circa 430 de kilometri, fiind principalul proiect de infrastructura din zona Moldova. Cele patru segmente de drum sunt:

-Ploiesti – Buzau,

-Buzau – Focsani,

-Focsani – Bacau

-Bacau – Pascani

Articolul precedent„AUTOSTRADA MUZEU” A LUAT-O LA VALE – Se surpa tronsonul Gilau-Nadaselu al Autostrazii Transilvania, executat de firmele lui Umbrarescu
Articolul următorDRULA VREA SA SCOATA TAROM PE PROFIT – Ministrul Transporturilor spune ca planul de restructurare va pune pe plus compania aeriana in 2015

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.