AUTOSTRADA TG MURES – TG. NEAMT, IN FOLOSINTA DIN 2025 – Modificari la termenul de implementare a proiectului

Autostrada Tg. Mures-Tg. Neamt mai are de asteptat. Programata sa fie data in folosinta cu primele sectiuni in 2025, Autostrada Tg. Mures – Tg. Neamt este departe de a se finaliza in grafic, daca tinem cont de cea mai recenta modificare la contract. Vorbim despre precizarile pe care Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) le-a facut luni, 22 martie 2021, prin care anunta „Sprijin pentru pregatirea documentatiei tehnice aferente proiectului de infrastructura rutiera Autostrada Tg. Mures-Tg. Neamt”.

Este vorba, conform unui comunicat de presa al CNAIR, despre modificarea contractului de finantare incheiat in august 2019 cu proiectantul Ingineria Especializada Obra Civil e Industrial SA prin actul aditional nr. 1 in care se precizeaza modificarea perioadei de implementare a proiectului la 30 de luni, „respectiv intre data 01.06.2019 si 30.11.2021 la care se adauga, daca este cazul, si perioada de desfasurare a activitatilor proiectului inainte de semnarea Contractului de Finantare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.”

Aflata in faza de proiectare, autostrada Targu Mures – Targu Neamt (in lungime totala de 211 km) are prevazuta faza de finalizare a proiectului in 2021, estimandu-se ca in 2025 vor fi deschise primele sectiuni de autostrada. Cu o valolare a proiectului de 17,58 milioane lei, fara TVA, autostrada Targu Mures – Targu Neamt a primit avizul din partea CNAIR pe traseul final in 5 noiembrie 2020, iar in ianuarie 2021 a fost aprobat studiul topografic.

Redam comunicatul CNAIR:

COMPANIA NATIONALA DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., in calitate de Beneficiar si Ministerul Transporturtilor si Infrastructurii, in calitate de Organism Intermediar pentru Transport, au semnat in data de 19.03.2021, Actul Aditional nr. 1, la Contractul de Finantare nr. 40/09.08.2019, pentru proiectul:

„Sprijin pentru pregatirea documentatiei tehnice aferente proiectului de infrastructura rutiera Autostrada Tg. Mures-Tg. Neamt”.

Prin semnarea Actului Aditional nr.1 se modifica:

Art. I . La Conditii generale:

Articolul 2-Durata contractului si perioada de implementare a proiectului, alin. (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

”Perioada de implementare a Proiectului este de 30 luni, respectiv intre data 01.06.2019 si 30.11.2021 la care se adauga, daca este cazul, si perioada de desfasurare a activitatilor proiectului inainte de semnarea Contractului de Finantare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.”

Toate celelalte prevederi ale Contractului si ale anexelor acestuia ramân neschimbate.

Cod proiect:127920

Proiect cofinantat de Uniunea Europeana din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020.

Articolul precedentA1 SI A2 SE IMPANZESC DE MOL SI ROMPETROL – CNAIR a semnat contractele de concesionare pentru 20 de ani. Statiile de reincarcare a vehiculelor electrice sunt obligatorii in fiecare punct
Articolul următorSTRACO SCHIMBA JOCUL PE AUTOSTRADA TRANSILVANIA – Tribunalul Bucuresti a suspendat rezilierea contractului STRACO pentru tronsonul Chetani – Campia Turzii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.