AEROPORTUL INTERNATIONAL BRASOV, APROAPE DE FINALIZARE – Autoritatile spera ca aeroportul poate fi functional de la finalul acestui an

Lucrarile la terminalul Aeroportului International Brasov – Ghimbav sunt finalizate, iar finisajele interioare sunt aproape gata, a anuntat Adrian Vestea, presedinte al CJ Brasov pe pagina sa de Facebook. S-a lucrat intens in ultimul an, iar autoritatile spera ca aeroportul poate fi functional de la finalul acestui an, desi cu pandemie foarte multe lucruri sunt incerte. Se poarta discutii cu mai multe companii pentru concesionarea si operarea aeroportului de la Ghimbav.

La aproape un an de la momentul inceperii lucrarilor la Terminalul Aeroportului International Brasov, constructia este terminata, iar finisajele interioare sunt in stadiu final de executie”, a scris pe Facebook Adrian Vestea, presedinte al CJ Brasov, care a publicat si un video cu aeroportul.

Contractul pentru proiectarea si executia lucrarilor la terminalul Brasov are o valoare de 145.581.179 lei (inclusiv TVA). Terminalul are o suprafata desfasurata de 12.031 mp, iar proiectul tehnic a fost realizat de arhitectul Dorin Stefan.

Oficialii din Brasov au inceput discutiile cu mai multe companii pentru concesionarea si operarea aeroportului de la Ghimbav.

Cele mai recente discutii au fost in februarie cu polonezii de la LOT, insa si alte companii aeriene s-au aratat interesate de deschiderea de rute spre Brasov, cum ar fi Turkish Airlines, Wizz Air, Blue Air, Lufthansa sau El Al.

Pe langa terminal, la aeroportul Brasov se mai lucreaza si la alte obiective necesare functionarii acestuia. In paralel, administratia judeteana face pregatirile pentru a demara procedura de acreditare, dar si pentru operare.De altfel, recent, Consiliul Judetean Brasov a avut o discutie cu Banca Mondiala, dupa ce institutia financiara s-a aratat interesata sa asigure asistenta tehnica pentru identificarea unui operator.

Daca toate lucrarile si procedurile se vor desfasura conform graficelor, administratia judeteana brasoveana estimeaza ca anul acesta Aeroportul International Brasov ar putea deveni functional.

Articolul precedentMETROUL LUI NICUSOR ESTE O NALUCA – Pentru unii inca e campanie. Primarul Capitalei Nicusor Dan vrea sa construiasca metroul de suprafara cu fonduri CNRR, stiind ca proiectul nu este fezabil
Articolul următorCAPITALA ARE TRAMVAIE IN 2022 – Nicusor Dan asteapta unda verde de la ANAP pentru semnarea contractului cu Astra Arad

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.