LOVITURA PENTRU SINDICATELE DIN METROREX – Catalin Drula elimina obligatia de a invita sindicalistii la sedintele Consiliului de Administratie

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Catalin Drula, anunta vineri, 5 martie, pe pagina sa de Facebook, ca a anulat un ordin din 2014, care a introdus obligativitatea invitarii reprezentantilor USLM la sedintele Consiliului de Administratie al Metrorex.

Ministrul a precizat ca prima masura recomandata de Corpul de Control in dosarul Metrorex a fost indeplinita.

Am anulat ordinul din 2014, care facea obligatorie invitarea sindicatului la sedintele Consiliului de Administratie. Dupa numirea unui Consiliu de Administratie profesionist, ieri, astazi facem inca un pas pentru a scoate managementul companiei din buzunarul sindicatului”, a anuntat Drula pe Facebook.

El a dat insa asigurari ca va exista un dialog social constructiv cu sindicatele, deoarece exista doua legi – 62/2011 si 467/2006 – care obliga managementul sa consulte si sa informeze sindicatele in situatii bine definite. Companiile de stat vor respecta legea si vor avea un dialog social constructiv cu sindicatele, spune Drula.

Dar situatia in care a fost managementul de a lua decizii sub supraveghere nu se va mai intampla. Sper ca acest moment sa reprezinte inceputul unei relatii normale: sindicatele si managementul nu trebuie sa fie adversari, ci parteneri onesti care sa lucreze pentru binele companiei pe termen lung. Binele companiei asigura binele angajatilor si invers, la fel”, a adaugat seful de la Transporturi.

Drula: consilierii directorului Metrorex castiga dublu fata de cat castiga un consilier de ministru, adica 9.500 de lei in mana

Joi seara, Catalin Drula a sustinut ca organigrama societatii Metrorex „pare foarte impanata cu pozitii foarte bine platite fata de piata”, iar consilierii directorului castiga mai mult decat consilierii unui ministru.

Organigrama pare foarte impanata, cu pozitii foarte bine platite fata de piata, si fata de piata publica si fata de cea privata. Doar un exemplu va spun, consilierii directorului Metrorex castiga dublu fata de cat castiga un consilier de ministru, adica 9.500 de lei in mana”, a declarat Catalin Drula, la Digi 24.

In ceea ce priveste neregulile gasite de Corpul de Control la Metrorex referitoare la negocierea dintre conducere si sindicat privind cresterea salariilor cu 18%, Drula a precizat ca aceasta negociere a fost facuta cu iresponsabilitate, iar solutiile actuale sunt fie renegocierea contractului de munca in conditiile financiare actuale ale companiei, fie disponibilizarea personalului. Potrivit ministrului, raportul Corpului de Control va fi publicat luni.

Biletele de metrou s-ar putea scumpi

Catalin Drula a mai declarat ca este o optiune cresterea pretului pentru calatoriile cu metroul in Bucuresti, lucru care nu s-a mai intamplat de 5-6 ani. Drula a fost intrebat, joi seara, la Digi 24, despre cresterea pretului pentru calatoriile cu metroul si a afirmat ca este o optiune, desi nu a avut aceasta discutie.

Astept sa se instaleze noua conducere. Dar de 5-6 ani nu a mai crescut tariful. Pe partea de venituri – se poate umbla si acolo, daca facem comparatie cu alte capitale din zona. Trebuie sa avem un pic grija, pentru ca suntem si in pandemie si oamenii au o oarecare teama de mijloacele de transport in comun, dar exista o flexibilitate in momentul in care de 5 ani, numai daca ne uitam la inflatie, ar trebui macar o ajustare in zona asta”., a mai spus ministrul.

Articolul precedentSE CERE DESFIINTAREA AUTORITATII PENTRU REFORMA FEROVIARA – Catalin Drula spune ca ia in calcul propunerea sindicatelor din CFR
Articolul următorVITEZA SI CONFORT LA UN TARIF SCAZUT – Inca 34 de trenuri InterRegio din toata tara vor deveni trenuri Regio-Expres. Iata lista trenurilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.