ASFALT PE AUTOSTRADA A10 – AKTOR a turnat stratul de asfalt pe Lotul 2 Sebes-Turda, in zona alunecarilor de teren de la Oiejdea. Lucrarile avanseaza pentru darea in trafic in acest an a segmentului de drum

Lucrarile de pe Lotul 2 al Autostrazii Sebes-Turda avanseaza intr-un ritm alert. Constructorul grec AKTOR a turnat la inceputul acestei saptamani stratul de asfalt de baza pe sensul de mers Sebes-Turda. Operatiunea a fost cu atat mai dificila si migaloasa cu cat aceasta s-a desfasurat in zona alunecarilor de teren de la Oiejdea, unde in viitor se va circula cel mai probabil cu restrictii si limitari de viteza.

Importanta acestei operatiuni a fost colosala, intrucat dupa turnarea statului de baza sensul de mers Sebes-Turda va fi operational.

Se prefigureaza totodata ca, in acest an, pe langa finalizarea lucrarilor la Lotul 2 din Autostrada A10 Sebes-Turda asigurata de constructorii greci de la AKTOR sa fie terminate si lucrarile la alunecarile de teren in zona.

In prezent, la aluneacarea de teren, potrivit precizarilor Ziarului Unirea care a publicat si o filmare de la fata locului, se lucreaza la forarea pilotilor suplimentari si la zidurile de pamant armat. In acelasi timp, este monitorizata si deplasarea versantului in functie de care se va decide data la care se ridica umplutura din fata zidului de piloti existent.

Pe langa acest „punct cheie” al Lotului 2 din Autostrada A10 Sebes-Turda, mai exista si supraterasarea pe care Drumul Judetean (DJ)142L o are la autostrada, in zona Sancrai.

Concret, precizeaza publicatia Ziarul Unirea, ar fi vorba despre o rampa situata in fata casei familiei care a dat in judecata compania AKTOR solicitand montarea, de urgenta, a unor panouri fonoabsorvante cu o latime de 3 metri.

S-a dispus astfel prin hotarare judecatoreasca montarea acestor panouri, fara de care proiectul nu poate avansa.

Intr-un interviu acordat Lumea Infrastructurii, presedintele AKTOR a dorit sa isi ceara scuze pentru intarzierile inregistrate la proiect, oferind din nou garantii ca in aceasta toamna proiectul va fi finalizat: „Stiu ca prioritatea Aktor este Sebes Turda Lotul 2, stiu foarte multe detalii despre acest proiect si va pot asigura ca in toamna acestui an se va circula pe aceasta autostrada in totalitate si doresc sa imi cer scuze in numele Aktor tuturor romanilor care stau in trafic mai ales in zona Teius si le promit ca in cateva luni se va circula pe aceasta autostrada !”

Precizam ca Lotul 2 al Autostrazii Sebes-Turda totalizeaza o lungime de 24,25 km, executia lucrarilor fiind efectuata de Asocierea AKTOR TEHNICAL SOCIETE ANONYME (AKTOR SA) – SC EURO CONSTRUCT TRADING 98 SRL. Valoarea totala a proiectului se ridica la 549,33 milioane lei, fara TVA.

Darea in folosinta a Lotului 2 al Autostrazii Sebes-Turda este estimata pentru luna noiembrie 2021.

Articolul precedentTESLA SPARGE RECORD DUPA RECORD – Compania a vandut 241.300 de masini electrice
Articolul următor11,6 MILIARDE DE DOLARI – Pierderile companiilor aeriene globale sunt colosale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.