MODERNIZAREA CAII FERATE COSLARIU – CLUJ – CFR a lansat anuntul de licitatie pentru realizarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic

Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA a lansat miercuri, 24 februarie, licitatia deschisa pentru realizarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic necesare modernizarii liniei de cale ferata Coslariu – Cluj-Napoca, astfel incat trenurile de calatori sa poata circula cu o viteza maxima de 160 km/h, iar cele de marfa cu 120 km/h.

Potrivit anuntului in sistemul electronic de achizitii publice (SEAP), lungimea liniei de cale ferata Coslariu – Cluj-Napoca este de aproximativ 99 de kilometri, iar valoarea estimata a contractului pentru modernizarea acestei linii este de peste 52,32 milioane de lei, sursa de finantare fiind asigurata in procent de 85%, din finantare externa nerambursabila.

Modernizarea liniei de cale ferata Coslariu – Cluj Napoca este parte a proiectului de modernizare a liniei de cale ferata Bucuresti – frontiera cu Ungaria via Brasov – Teius – Cluj prevazut in Master Planul General al Romaniei (MPGT). Pentru realizarea obiectivului de investitii „Modernizarea liniei de cale ferata Coslariu – Cluj Napoca” este necesara elaborarea Studiului de Fezabilitate, a Proiectului Tehnic de Executie si a documentatiilor aferente etapei de executie lucrari si supraveghere executie lucrari”, se mentioneaza in anuntul publicat pe SEAP.

Obiectivul general al contractului de prestari servicii este modernizarea infrastructurii feroviare intre Coslariu si Cluj-Napoca pentru cresterea numarului de pasageri si a volumului de marfuri transportate, precum si indeplinirea urmatoarelor obiectivelor specifice, respectiv cresterea vitezei de circulatie si, implicit, reducerea duratei de calatorie pe intreaga sectiune si a numarului de calatori, inclusiv a numarului de turisti.

De asemenea, se urmareste cresterea volumului de marfuri transportate la nivel intern si international si imbunatatirea conditiilor de calatorie si cresterea gradului de siguranta, gestionand in acelasi timp impactul asupra mediului, in conformitate cu standardele europene.

Din analiza tehnica a rezultat necesitatea proiectarii lucrarilor de modernizare pentru toate specialitatile solicitate in prezentul Caiet de Sarcini. Caracteristicile actuale ale liniei de cale ferata Coslariu – Cluj-Napoca Ansamblul de elemente din care este alcatuita calea ferata (sina, traverse, prinderi, stratul de repartitie si prisma caii) prezinta stari de uzura si degradare. Cladirile de calatori si de exploatare, precum si peroanele si copertinele necesita lucrari de reparatii si modernizare. Instalatiile prezinta o stare avansata de uzura fizica si morala, inregistrandu-se dificultati in activitatea de mentenanta datorita diminuarii sau epuizarii stocurilor de piese de schimb pentru unele repere tehnice”, se arata in anuntul de licitatie.

Termenul limita pentru primirea ofertelor este 29 martie 2021.

Articolul precedent„GAURILE NEGRE” DE LA TRANSPORTURI – Pierderi de peste 2 miliarde de lei inregistrate de companiile de stat din infrastructura
Articolul următorAUTONOMIE RECORD LA NOILE MODELE DACIA – Autoturismele de noua generatie pe GPL fabricate la Mioveni, autonomie de 1300 de kilometri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.