AUTOSTRADA COMARNIC-BRASOV MAI ARE DE ASTEPTAT – Ministerul Transporturilor a desemnat castigatorul pentru nodul rutier Comarnic Nord, dar va semna contractul dupa ce se solutioneaza contestatiile

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, prin Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat castigatorul contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate si a Proiectului Tehnic necesare constructiei Nodului Rutier Comarnic Nord. Potrivit anuntului facut de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, in data de 26 octombrie 2020, CNAIR a transmis adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului „Elaborare Studiu de Fezabilitate si Proiect Tehnic pentru „Nod Rutier Comarnic Nord”, castigatorul proiectului fiind SC TPF INGINERIE SRL, cu pretul de 1.368.591 de lei (fara TVA).

Totusi, precizeaza Bode in anuntul facut pe Facebook, contractul de achizitie publica va fi semnat abia dupa ce va expira perioada de depunere a eventualelor contestatii si respectiv dupa solutionarea tuturor contestatiilor/plangerilor formulate in cadrul procedurii de atribuire. Tinand cont de realitatile actuale, in care zeci de proiecte de infrastructura stau in asteptare de ani de zile, ca urmare a contestatiilor care se solutioneaza cu dificultate.

Iata anuntul ministrului Transporturilor de pe Facebook:

Vesti bune in procesul de demarare a lucrarilor la Autostrada Comarnic – Brasov

Sunt bucuros sa anunt ca Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, prin Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a desemnat castigatorul contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate si a Proiectului Tehnic necesare constructiei Nodului Rutier Comarnic Nord. Astfel, luni, 26 octombrie, CNAIR a transmis adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului „Elaborare Studiu de Fezabilitate si Proiect Tehnic pentru „Nod Rutier Comarnic Nord””.

Ofertantul desemnat castigator este SC TPF INGINERIE SRL, cu pretul de 1.368.591 de lei (fara TVA).

Durata contractului este de 27 luni, din care:

– 3 luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate

– 5 luni pentru realizarea Proiectului pentru

Autorizarea Executarii Lucrarilor de Construire (PAC), Proiectului Tehnic de Executie (PTE) si pentru servicii de asistenta tehnica in pregati-rea procdurilor de achizitie a contractului de lucrari si in obtinerea finantarii europene

– 19 luni pentru servicii de asistenta tehnica pe perioada executiei lucrarilor.

Semnarea contractului de achizitie publica va fi posibila dupa expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestatii si respectiv dupa solutionarea tuturor contestatiilor/plangerilor formulate in cadrul procedurii de atribuire.

Precizez ca, pentru celelalte doua proceduri de achizitie publica aferente realizarii obiectivului de investitie “Bucuresti – Brasov”, repectiv: Proiectare si executie „Autostrada Bucuresti – Brasov, km 0+000 – km 173+300, sector Comarnic – Predeal, sectiunea Comarnic km. 110+600 – km. 115+800” si Completare /Revizuire Studiu de Fezabilitate, elaborare Proiect Tehnic, pentru «Autostrada Bucuresti – Brasov, tronson Ploiesti – Brasov», termenele limita pentru primirea ofertelor au fost stabilite pentru data de 02.11.2020, ora 15:00, si respectiv 09.11.2020, ora 15:00.

In alta ordine de idei, fac cunoscut ca au fost depuse ofertele pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate si a Proiectului Tehnic de Executie necesare realizarii unor pasaje rutiere la Sinaia si Predeal.

Astfel, pentru atribuirea contractului ”Elaborare Studiu de Fezabilitate si Proiect Tehnic de Executie pentru Realizare pasaj rutier la intersectia DN1 cu Bulevardul Republicii (Sinaia Sud)”, la termenul limita stabilit, au depus oferte urmatorii operatori economici:

1. Bridge Consult

2. Asocierea Metroul – Italrom Inginerie Internationala

3. NV Construct SRL

4. Asocierea Retter Architecture – Drum Proiectconsult

5. VIAPONTE ROM

Cat pentru atribuirea contractului „Elaborare Studiu de Fezabilitate si Proiect Tehnic de Executie pentru “Realizare pasaj rutier la intersectia DN 1 cu DN 73A (Predeal)”, la termenul limita stabilit, au depus oferte urmatorii operatori economici:

1. Bridge Consult

2. Asocierea Italrom Inginerie Internationala – Metroul

3. Asocierea Retter Architecture – Drum Proiectconsult

Mentionez ca, in vederea fluidizarii traficului rutier pe DN1, Valea Prohovei, CNAIR a mai demarat licitatii pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate si a Proiectului Tehnic de Executie necesare realizarii unor pasaje rutiere si pietonale la Azuga, Comarnic, Busteni si Predeal.

Fara doar si poate, pentru Guvernul Ludovic Orban, realizarea Autostrazii Comarnic – Brasov reprezinta una dintre cele mai mari provocari, fiind totodata printre cele mai importante obiective de investitii in infrastructura rutiera din Romania.

Guvernul liberal are viziunea dezvoltarii economice prin investitii care imbunatatesc infrastructura, atrag investitori, genereaza noi afaceri, noi locuri de munca, noi resurse bugetare, toate acestea ducand, in final, la bunastarea romanilor.

Impreuna #DezvoltamRomania

Articolul precedentCOMISIA EUROPEANA BAGA BANI IN AUTOSTRADA MOLDOVEI – A fost aprobata finantarea pentru constructia variantei de ocolire Bacau
Articolul următorCONTESTATIILE BLOCHEAZA AUTOSTRAZILE – Ministrul Transporturilor denunta claim-urile antreprenorilor: „Taxa pe prostia autoritatilor statului roman”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.