DRUMUL DE MARE VITEZA BUCURESTI-ALEXANDRIA ARE PRIORITATE – Se cauta cea mai buna varianta de traseu

Autoritatile prioritizeaza drumul de mare viteza Bucuresti-Alexandria. Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu, a anuntat ca a convocat mai multe intalniri de lucru pentru a pune la dispozitia proiectantilor si consultantilor toate informatiile necesare proiectarii celei mai bune si mai mature variante de drum, care sa tina cont de conditionarile de pe traseu.

Acesta este unul dintre cele mai asteptate proiecte din sudul tarii, drumul de mare viteza care va lega Bucurestiul de Alexandria.

Contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate a drumului de mare viteza Bucuresti – Alexandria a fost semnat la data de 13 aprilie 2022, iar la data de 12 mai am emis ordinul de incepere.

Pentru un proiect de infrastructura de transport este foarte importanta pregatirea temeinica, inca din fazele incipiente, a studiului de fezabilitate. De aceea, am convocat mai multe intalniri de lucru pentru a pune la dispozitia proiectantilor si consultantilor, toate informatiile necesare proiectarii celei mai bune si mai mature variante de drum, care sa tina cont de conditionarile de pe traseu”, spune Scriosteanu.

La intalnirile de lucru au participat reprezentanti ai Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana Bucuresti – ADIZMB, ai Consiliului Judetean Ilfov si ai Consiliului Judetean Teleorman, ai Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), dar si reprezentanti ai Primariei Alexandria si ai altor localitati din judetul Teleorman, ai Primariei orasului Magurele, ai Primariei comunei Darasti – Ilfov si ai Primariei Sectorului 5 din Bucuresti, precum si entitati detinatoare de utilitati pe traseul orientativ al acestui drum de mare viteza.

Ne dorim ca aceasta varianta sa fie complementara strategiilor si viziunilor de dezvoltare ale judetelor si localitatilor pe care le tranziteaza. Multumesc pentru sprijin presedintilor CJ Ilfov, Hubert Thuma si CJ Teleorman, Adrian Ionut Gadea”, afirma secretarul de stat.

In aprilie 2022 a fost semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar constructiei Drumului de mare viteza Bucuresti – Alexandria. CNAIR a semnat contractul pentru Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru „Drum de mare viteza Bucuresti – Alexandria””, cu asocierea D P CONSULT – EXPLAN – TEAHA & FUZESI.

Valoarea contractului de servicii este de 16.122.360 lei fara TVA.

Sursa de finantare este asigurata din fonduri europene nerambursabile prin POIM.

Durata contractului este de 17 luni de la data de incepere a contractului.

Antreprenorul va presta urmatoarele servicii si va elabora urmatoarele documente:

Elaborare Studiu de Fezabilitate, tinand cont de aplicabilitatea in totalitate a legislatiei in vigoare (prevederile H.G. nr. 907/2016, norme, normative, standarde, legi etc.);

Asistenta tehnica acordata beneficiarului pentru sustinerea aplicatiei de finantare;

Asistenta tehnica acordata beneficiarului pentru procedura de atribuire a contractelor de proiectare si executie lucrari.

Contractul mai prevede ca asocierea sa ofere:

-asistenta tehnica pentru sustinerea aplicatiei de finantare

-asistenta tehnica pentru procedura de atribuire a viitoarelor contracte pentru proiectare si executie

Prin acest contract finantat din Fonduri Europene Nerambursabile (POIM) se urmareste:

cresterea eficientei economice a retelei de transport din Romania;

-imbunatatirea conditiilor de circulatie;

-cresterea vitezei de calatorie intre Bucuresti si Alexandria;

-descongestionarea traficului pe rutele existente (DN6);

– imbunatatirea conectivitatii la nivel regional.

CNAIR a aprobat inca din iulie 2020 demararea procedurii de achizitie publica pentru studiul de fezabilitate, proiectul de autorizatie constructie si proiectul tehnic de executie pentru acest sector din drumul de mare viteza. 

In proiecte mai vechi, acest troson era inclus in „Autostrada Sudului”. Autostrada Sudului (A6) este o autostrada propusa initial inca din 2004 pe traseul Bucuresti – Alexandria – Craiova – Calafat, cu extindere spre Drobeta Turnu Severin – Lugoj (pentru jonctiunea cu Autostrada A1 pe traseul Lugoj – Timisoara – Arad – Nadlac). Primii 11 kilometri ce fac legatura dintre A1 (Balint) si centura Lugoj au fost deschisi in decembrie 2013.

Articolul precedentASOCIEREA ROMANO-ITALIANA PENTRU LOTUL DUMBRAVA-MIZIL, VALIDATA DIN NOU – Contractul pentru Lotul 1 al Autostrazii Ploiesti-Buzau este la un pas de semnare
Articolul următorREGULI NOI PE PIATA RCA – Constatarea amiabila se va face electronic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.