ASOCIEREA ROMANO-ITALIANA PENTRU LOTUL DUMBRAVA-MIZIL, VALIDATA DIN NOU – Contractul pentru Lotul 1 al Autostrazii Ploiesti-Buzau este la un pas de semnare

Contractul pentru Lotul 1 al Autostrazii Ploiesti-Buzau urmeaza sa fie, in curand, semnat, CNAIR va initia astfel procesul de semnare a contractului pentru constructia primului lot al Autostrazii A7.

Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor a respins joi, 26 mai 2022, contestatia formulata de catre Nurol Insaat ve Ticaret AS impotriva rezultatului procedurii comunicat de CNAIR SA, in data de 18.04.2022, operatorilor economici participanti la procedura de atribuire a contractului de achizitie pentru executia lucrarilor de constructie a lotului 1, Ploiesti – Buzau.

Castigatorul initial al licitatiei pentru Lotul 1 a fost din nou validat. Astfel, CNAIR va initia procedurile pentru semnarea contractului ”Executie lucrari Autostrada Ploiesti – Buzau,  Lot 1 Dumbrava-Mizil km 0+000 – km 21+000” cu Asocierea Impresa Pizzarotti & C.S.p.A. – Pizzarotti S.A. – Retter Project Management SRL, conform prevederilor legale incidente in materia achizitiilor publice, respectiv, art. 9 alin. (4) din Legea nr. 101/2016.

Oferta castigatoare este in valoare de 1.468.550.055,22 Lei fara TVA.

Lotul 1 Dumbrava-Mizil km 0+000 – km 21+000 are olungime de 21 km si include constructia a 14 poduri si a unui pasaj de o complexitate tehnica ridicata, in lungime de 550 m.

Durata de executie a contractului este de 20 de luni.

Perioada de garantie a lucrarilor, ofertata conform factorului de evaluare, este de 10 ani.

CNSC a respins astazi contestatia depusa de un alt participant si a decis ca Asocierea romano-italiana poate semna contractul pentru constructia celor 21 de km ai Lotului Dumbrava-Mizil. Dupa semnarea contractului, constructorii au la dispozitie 20 de luni pentru finalizarea contractului in valoare de 1,468 miliarde de lei (fara TVA), finantat prin PNRR”, anunta ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Pentru Lotul 2 (Mizil-Pietroasele), cu o lungime de 28,35 km, CNSC a solutionat deja contestatia depusa la rezultatul procedurii, inca din data de 29 aprilie anul acesta.

In scurt timp si contractul pentru acest Lot, in valoare de 1,249 miliarde de lei (fara TVA) va putea fi semnat cu Asocierea de constructori romani si bulgari care a fost initial desemnata de CNAIR.

Pentru Lotul 3 (Pietroasele-Municipiul Buzau), cu o lungime de 14 km, contestatiile sunt in procedura de solutionare la Curtea de Apel Bucuresti.

CNAIR a anuntat castigatoare pe acest Lot o Asociere de constructori romani, spanioli si turci inca din luna martie a cestui an.

Intregul Sector Ploiesti-Buzau al A7 (Autostrada Moldova) are o lungime totala de 63,25 km si o valoare estimata de constructie de 4,3 miliarde lei, alocati prin PNRR.

Articolul precedentPASAJUL DN21-DRAJNA, FINALIZAT INAINTE DE TERMEN – Valoarea investitiei este de peste 98 milioane de lei, fara TVA
Articolul următorDRUMUL DE MARE VITEZA BUCURESTI-ALEXANDRIA ARE PRIORITATE – Se cauta cea mai buna varianta de traseu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.