PROIECT DE 753 MILIOANE LEI – Se fac investitii feroviare majore in Portul Constanta

Guvernul a aprobat Hotararea privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitii “Reabilitarea si electrificarea liniei CF 816 Palas – Port A, consolidare tunel km 224+670-225+160, pentru a asigura al doilea acces feroviar in Port Constanta”, lucrare de utilitate publica de interes national.

Prin proiectul in valoare de 753,8 milioane lei (inclusiv TVA) se vor asigura conditiile pentru crearea unui sistem de transport eficient, sustenabil, flexibil si sigur, contribuind la dezvoltarea economica a Romaniei. Proiectul prevede reabilitarea si electrificarea liniei de cale ferata – CF 816 Palas-Port A, inclusiv consolidarea Tunelului Palas.

Aceasta investitie este esentiala pentru a asigura un al doilea acces feroviar in port, care va imbunatati semnificativ capacitatea de transport a marfurilor catre si dinspre Portul Constanta.

Durata estimata pentru finalizarea proiectului: 24 luni


Astfel, prin aceasta investitie se va realiza linia de cale ferata pe traseul existent (3,5 km), cu reabilitarea tunelului pentru linie simpla (490 m), extinderea tunelului spre statia Palas (200 m), instalarea unui nou sistem de bloc de linie automat integrat pentru linia curenta Palas – Constanta Port Zona A si reteaua de cabluri aferenta. Se va modifica si sistemul software si hardware al instalatiei de cale ferata existente in statia Palas pentru preluarea echipamentelor adaugate pe linia curenta Palas – Constanta Port Zona A, precum si electrificarea liniei, cu o viteza de circulatie proiectata de 50 km/h.

Durata estimata pentru finalizarea proiectului este de 24 luni, iar finantarea va fi asigurata din fonduri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, si alte surse legale.

Articolul precedentAUTOSTRADA UNIRII A8 MAI ARE DOI PASI PANA LA LICITATIE – Proiectul de 5,3 miliarde euro pentru constructia celor 93,26 km ai traseului Autostrazii Unirii A8 Targu Neamt-Iasi-Ungheni a fost lansat in dezbatere
Articolul următorLICITATIE PENTRU DRUMUL DE MARE VITEZA BUCURESTI-GIURGIU – Contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate are o valoare de 44 milioane lei, fara TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.