VOM AVEA UN NOU TRONSON DE AUTOSTRADA – Primul lot al A1 Sibiu-Boita va fi deschis pana la finalul anului

Pana la sfarsitul anului va fi deschis primul lot al Autostrazii Sibiu-Boita, lot cu o lungime de 13 km, din cea mai asteptata autostrada din Romania (Sibiu-Pitesti). Precizam ca termenul contractual este aprilie 2023. 

La sfarsitul acestui an primul lot sa fie dat in circulatie ceea ce ar insemna inceputul acestui proiect pe care, ca tara il avem de 30 de ani indiferent de cine a fost la guvernare, adica trecerea Carpatilor cu o autostrada. Pe datele pe care le am acum lotul Sibiu-Boita se va da in circulatie”, anunta Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Constructor este compania austriaca Porr Construct, contractul avand o valoare de 613 milioane lei (circa 127 milioane euro). In noiembrie 2021 a avut loc un pas important pe santierul celei mai asteptate autostrazi din Romania, cand constructorul PORR a inceput asfaltarile pe acest lot intre Sibiu si Boita.

Viaductul peste Talmacel este cea mai spectaculoasa lucrare de pe traseu, acesta fiind lung de 650 de metri. Inaltimea picioarelor este de pana la 30 de metri. Acest pod casetat si executat in consola, cu 8 deschideri si este construit dupa cele mai noi standarde in domeniu.

Tronsonul Sibiu-Boita va avea: trei viaducte, doua noduri rutiere, 22 de pasaje, patru poduri si 27 de podete, plus doua spatii de servicii.

Traseul autostrazii incepe din zona localitatii Selimbar, la intersectia cu Centura Sibiului.

Pe cei 13,17 km ai Lotului I, Sibiu – Boita, vor fi realizate:

– 3 viaducte

– 2 noduri rutiere, respectiv Sibiu si Boita (amenajare bretea si intersectie cu DN7)

– 22 de pasaje (un pasaj superior si 21 inferioare)

– 4 poduri si 27 de podete

– 2 spatii de servicii

Lucrarile au fost contractate in 2019 cu firma Porr pentru circa 127 de milioane de euro. Ordinul de incepere a fost emis pe 30 martie 2020, dupa ce a trecut perioada de proiectare.

Termenul de executie este de 3 ani: 12 luni proiectare si 36 luni executie.

Articolul precedentMINISTERUL TRANSPORTURILOR SE PREGATESTE SA CUMPERE 20 DE TRENURI ELECTRICE – Licitatia s-ar putea ridica la 184,28 milioane euro
Articolul următorCONTRACTUL PENTRU SECTIUNEA 3 DIN AUTOSTRADA SIBIU-PITESTI A FOST SEMNAT – Este contractul cu cea mai mare valoare lansat in ultimii 30 de ani in Romania: 5,32 de miliarde de lei fara TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.