PROMISIUNE: CENTURA SATU MARE VA FI GATA IN 2021 – Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Horatiu Cosma da asigurari ca centura va fi gata, desi lucrarile sunt in intarziere

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Horatiu Cosma, a vizitat Centura orasului Satu Mare si s-a asigurat ca in 2021 se va deschide acest drum. Acesta afirma ca are promisiunea constructorului ca va creste ritmul lucrarilor in urmatoarele saptamani si ca pe aceasta varianta de ocolire vom putea circula chiar in acest an.

Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare are o lungime totala de peste 19 km fiind prevazuta cu doua noduri rutiere precum si cinci poduri si pasaje. Ordinul de incepere pentru lucrarile a fost emis in luna mai 2017. Constructorul avea initial la dispozitie 18 luni pentru finalizarea lucrarilor, dar termenul a fost extins sistematic.

CENTURA SATU MARE, GATA IN 2021. Am fost intr-o vizita pe centura orasului Satu Mare, ca sa vad stadiul lucrarilor ‘la firul ierbii’ si mobilizarea constructorului. Dupa ce am parcurs santierul pe toata lungimea lui, am constatat ca lucrurile s-au imbunatatit fata de inceputul anului, dar intotdeauna e loc de mai bine. Am promisiunea constructorului ca va creste ritmul lucrarilor in urmatoarele saptamani si ca pe aceasta varianta de ocolire vom putea circula chiar in acest an, asa cum am promis”, scrie secretarul de stat, pe Facebook.

Acesta da asigurari ca traificul pe centura Satu Mare va fi deschis chiar din acest an.

Dupa vizita de pe santier, am mers la Prefectura Satu Mare, acolo unde, alaturi de toti cei implicati in proiect (de la autoritati locale la subcontractori), am incercat sa stabilim un calendar clar si sa rezolvam toate problemele care mai exista pe traseu. Am luat la rand fiecare stalp de curent care trebuie relocat, fiecare suprafata de teren neexpropriata si fiecare tip de lucrare ce mai trebuie executata, am fixat responsabili, termene si un grafic accelerat pentru fiecare etapa de lucru. Vom monitoriza in continuare de la Minister si din teren bunul mers al santierului si ne vom asigura ca Antreprenorul isi indeplineste promisiunea de a deschide in trafic centura Satu Mare in 2021”, spune el.

Aflat in luna mai in vizita la Satu Mare, alaturi de premierul Florin Citu, ministrul de Interne, Lucian Bode, a criticat stadiul lucrarilor de la Centura ocolitoare a municipiului.

Bode spunea atunci ca lucrarile sunt realizate in proportie de 61% si ca pana la acel moment decontarea investitiei a fost facuta intr-un procent de 56%.

Am primit asigurari ca aceasta componenta a variantei ocolitoare va fi finalizata pana la sfarsitul anului 2020. In calitate de ministru al Afacerilor Interne, ma uit cu alti ochi la constructor si ii transmit ca anul 2021 trebuie sa fie anul in care acest obiectiv trebuie sa fie dat in circulatie. Nu stiu ce termen v-ati asumat din nou, dar va anunt ca in 2019 a expirat ultimul termen agreat cu Comisia, asadar grabiti lucrarile”, a declarat Lucian Bode.

Pentru ca obiectivul este unul de importanta regionala, ministrul a cerut atunci urgentarea lucrarilor, astfel incat in acest an centura sa fie data in circulatie.

Ordinul de incepere pentru lucrarile la varianta de ocolire a municipiului Satu Mare  a fost emis in mai 2017. Initial, constructorul avea la dispozitie 18 luni pentru finalizarea centurii, dar termenul a fost prelungit de doua ori pana acum.

Traseul centurii municipiului Satu Mare incepe din DN 19A si are o directie S-N de la limita vestica a Parcului Industrial Sud Satu Mare, va trece paraul Homorodul Vechi, calea ferata Oradea-Halmeu si se va intersecta cu DN19. Aceasta intersectie va fi amenajata denivelat cu un pasaj superior avand lungimea de 63,00 m, inclusiv realizarea unei intersectii la nivel.

Articolul precedentSANTIERE PE CALEA FERATA – Lucrari de anvergura la CFR pentru cresterea la 120 km/h a vitezei de mers a trenurilor
Articolul următorBMW SI VOLKSWAGEN, AMENDATE DE COMISIA EUROPEANA – Amenda cumulata este record, 875 de milioane de euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.