56,5 MILIOANE LEI PENTRU CENTURA DE EST A ARADULUI – Aradul va deveni primul municipiu resedinta de judet care va avea un inel de centura complet

Centura de Est a Aradului primeste 56,5 milioane de lei, cea mai mare parte fonduri europene. Lucrarile vor incepe in primavara, iar Aradul va deveni primul municipiu resedinta de judet care va avea un inel de centura complet.

Ni s-au alocat banii pentru Centura de Est a Aradului: 56,5 milioane de lei! Din aceasta suma, 40,4 milioane de lei sunt fonduri europene, iar diferenta alocari de la bugetul de stat si de la Consiliul Judetean Arad. Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere ne-a informat, printr-o adresa oficiala, ca a alocat in bugetul sau pe acest an suma pentru executia Centurii de Est a Aradului! Lucrarile vor incepe in primavara! Va reamintesc ca in cadrul acestui proiect construim un pasaj rutier peste calea ferata, la Vladimirescu, si un pod nou peste Mures, la Fantanele, prin care legam Banatul cu Crisana! Ii multumesc domnului director general al CNAIR, Cristian Pistol, pentru ca, asa cum le-am promis aradenilor, putem deschide acest santier important, prin care inchidem inelul de centura din jurul municipiului Arad!”, a anuntat presedintele Consiliului Judetean Arad, Iustin Cionca.

Firma Porr a castigat licitatia pentru proiectarea si realizarea centurii de sud-est a municipiului Arad. Centura de sud-est va fi ultimul segment al inelului de centura al municipiului Arad. Astfel, Aradul va deveni primul municipiu resedinta de judet care va avea un inel de centura complet.

Este o lucrare in valoare de 308 milioane lei, iar termenul de finalizare este de 19 luni.

Centura de sud-est a municipiului Arad este cel mai important proiect de infrastructura rutiera al Consiliului Judetean Arad. Sedintele pentru proiectarea tehnica a investitiei au inceput in octombrie 2022.

Proiectul centurii de sud-est include o sosea de 11 kilometri (dotata cu pista de biciclete), un pasaj de trecere peste calea ferata la Vladimirescu si un pod peste Mures (la Fantanele). Odata cu finalizarea ei, va fi asigurata legatura intre doua drumuri nationale, DN 69 Arad-Timisoara si DN 7 Arad-Deva, dar si racordarea la autostrada Nadlac-Arad-Timisoara.

Aradul va deveni primul municipiu resedinta de judet care va avea un inel de centura complet. Este o lucrare in valoare de 308 milioane lei, iar termenul de finalizare este de 19 luni.

Pe noul inel de centura se va putea circula din anul 2024.

Presedintele Consiliului Judetean Arad a semnat la finalul anului trecut contractul pentru proiectarea tehnica si executia centurii de sud-est, in prezenta premierului Nicolae Ciuca si a ministrului de Interne Lucian Bode, aflati intr-o vizita la Arad.

Este vorba de o investitie in valoare de 308 milioane lei, iar termenul de finalizare este de 19 luni.

Articolul precedent6 OFERTE PENTRU CENTURA BIHARIA – Castigatorul va fi desemnat pana la finalul lunii aprilie
Articolul următorCUM LUCREAZA ERBASU PE CENTURA SANMARTIN – Autoritatile locale lauda constructorul roman

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.