TRASEU TURISTIC MODERNIZAT – Drumul Baisorii, un traseu turistic de 42 km, a fost modernizat cu peste 80 de milioane de lei

Drumul Baisorii (DJ 107M), un traseu turistic cu o distanta de 42 km, a fost inaugurat in urma unei investitii de peste 80 de milioane de lei. DJ 107M-Drumul Baisorii este unul dintre cele mai lungi drumuri judetene ale Clujului.

Lucrarile de modernizare au vizat o retea rutiera extinsa dar si o serie de poduri noi.

Drumul Baisorii, traseu turistic in lungime de 42 km, modernizat cu ajutorul fondurilor europene! Modernizarea si reabilitarea drumului judetean 107M prezinta o importanta aparte atat pentru localnici, din perspectiva numeroaselor localitati pe care le traverseaza, cat si pentru turistii care viziteaza zona montana a Clujului”, anunta CJ Cluj.

Drumul judetean 107M este unul strategic, atat pentru localnici cat si pentru turisti, facilitand accesul atat spre municipiul Cluj-Napoca si spre judetul Bihor, cat si spre judetul Alba.

Mai multe imagini VIDEO cu drumul modernizat se gasesc aici.

Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj, a participat la inaugurarea Drumului Baisorii (DJ 107M): Luna de Sus – Baisoara – Buru – limita cu judetul Alba, in urma unei investitii de reabilitare si modernizare a drumurilor din judetul Cluj pe o distanta de 42 de kilometri.

Un lucru bun pentru aceasta parte a judetului. Drumul Baisorii are o lungime de 42 de km, a fost facut din bani europeni completat din bugetul judetului. A costat aproximativ 18 milioane de euro. Am realizat 16 poduri noi din care 7 poduri reabilitate (…) Ne bucuram ca astazi, acest drum devine o normalitate, iar pentru oamenii din aceasta zona este de bun augur. Este important sa repopulam satele, sa realizam conditii de oras la tara”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Drumul Baisorii asigura o legatura directa intre DN1-E60 si DN 75 care faciliteaza accesul spre municipiul Cluj-Napoca si spre judetul Bihor (DN 1), respectiv spre judetul Alba (DN 75).

De asemenea, acest drum judetean permite accesul spre unele dintre cele mai pitoresti zone turistice montane din judetul Cluj, respectiv Valea Ierii si Baisoara, a mai spus presedintele CJ Cluj, Alin Tise.

Lucrarile de reabilitare si modernizare a drumului judetean DJ 107M Luna de Sus–Vlaha–Savadisla–Lita–Liteni–Sacel–Baisoara–Iara–Surduc–Buru-limita cu judetul Alba derulate de Consiliul Judetean Cluj in cadrul unui proiect cu finantare europeana au vizat un sector de drum in lungime de 42 de kilometri situat intre pozitiile kilometrice 0+000 si 42+000. Proiectul de reabilitare si modernizare a inclus lucrari la cele 16 poduri de pe traseul Drumului Baisorii. 

Articolul precedentSUCCES CU FONDURILE PENTRU INFRASTRUCTURA – Romania poate absorbi toti banii din Programul Transport cu trei ani mai devreme
Articolul următorLICITATIE DE APROAPE 30 MILIOANE LEI – DJ 795A de pe raza judetului Bihor, dintre Sumugiu si drumul spre Hidiselu de Sus, va fi modernizat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.