TERMINAL NOU PE AEROPORTUL DIN ORADEA – Aeroportul din Oradea are un nou terminal de 234,73 milioane lei din fonduri europene. Capacitatea a fost dublata, la 800 de pasageri pe ora, iar parcarea a fost extinsa la 320 de locuri

Aeroportul Oradea a inaugurat, sambata, un nou terminal, care este echipat cu facilitati moderne. In cadrul proiectului, suprafata terminalului a fost extinsa la 12.500 de metri patrati, iar capacitatea de deservire a aeroportului a fost dublata, ajungand la 800 de pasageri pe ora.

Au fost introduse sisteme digitalizate pentru a usura procesarea pasagerilor si a bagajelor, a fost implementat un sistem inteligent de management al cladirii si extinsa platforma de parcare la 320 de locuri.

Imagini VIDEO cu primii pasageri pe noul terminal al Aeroportului Oradea gasiti aici.

Valoarea totala a contractului de finantare este de 234,73 milioane lei, iar valoarea eligibila este de 184,9 milioane lei, din care 181,2 milioane lei reprezinta finantarea nerambursabila (echivalenta cu 98% din valoarea totala eligibila).

Proiectul „Extinderea si eficientizarea terminalului de pasageri nr.1 al Aeroportului Oradea” a fost finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020.

Noul terminal este acum deschis! Suntem incantati sa va anuntam ca noul nostru terminal a fost inaugurat! Va asteptam pentru a descoperi facilitatile moderne si serviciile de top pe care le-am pregatit pentru confortul si siguranta dumneavoastra. In cadrul proiectului:

  • Suprafata terminalului a fost extinsa la 12.500 de metri patrati;
  • Capacitatea de deservire a aeroportului a fost dublata, ajungand la 800 de pasageri pe ora;
  • Au fost introduse sisteme digitalizate pentru a facilita procesarea pasagerilor si a bagajelor lor;
  • S-a implementat un sistem inteligent de management al cladirii;
  • S-a extins platforma parcare la 320 de locuri de parcare”, anunta Aeroportul din Oradea.

Pasagerii de pe zborul Hisky H45679 catre Hurghada au fost primii care au pasit in noul terminal, fiind intampinati de personalul aeroportului. Acestia au primit cadouri personalizate potrivite pentru o zi la plaja si au avut parte de gustari dulci pentru a-si incepe calatoria intr-un mod placut.

 

Articolul precedentUN NOU DRUM EXPRES A FOST INAUGURAT – S-a deschis circulatia pe Centura Santandrei, lunga de 5 km
Articolul următorGRINDEANU VERIFICA CIRCULATIA PE CENTURA LUGOJ – CNAIR construieste un nod rutier pe Centura Lugojului, intr-o zona cu risc ridicat de accidente

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.