CENTURA TIMISOARA-SUD – Ministrul Grindeanu anunta ca proiectul va fi gata inainte de termen. Lucrarile au ajuns la 84%

Lucrarile la centura Timisoara Sud vor fi gata inainte de termen. Momentan, acestea sunt la aproximativ 84% si se estimeaza ca vor fi gata inainte de termenul din iulie.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a mers iar in vizita pe santierul Centurii Timisoara Sud.

Ministrul estimeaza ca lucrarile de pe santierul Centurii Timisoara Sud ar trebui sa fie gata inainte de termenul din iulie. Sunt la aproximativ 84%, iar constructorul a continuat in ritmul alert de pana acum.

Mobilizare buna si progres semnificativ pe santierul Variantei Ocolitoare Timisoara Sud! Lucrarile au ajuns deja la un stadiu fizic de 85% ceea ce ne da certitudinea deschiderii circulatiei in aceasta vara. In prezent, peste 180 muncitori si mai mult de 70 de utilaje lucreaza pe cei 25,69 de km ai Variantei Ocolitoare Timisoara Sud, pe care s-a asternut deja peste 70% din asfalt”, spune ministrul Transporturilor.

Acesta a mai spus ca au fost depasite si problemele de la intersectia cu Drumul Boilor. Acolo, anterior, Grindeanu a acuzat Primaria Timisoara ca nu s-a tinut de partea la care s-a angajat prin protocol, in 2021.

In plus, tot prin Compania de Drumuri Nationale va fi facut si un pasaj la Urseni. Lucrarile, insa, vor putea fi facute doar dupa finalizarea centurii, pentru a nu fi dat peste cap progresul de pana acum.

Contractul de aproape 80 de milioane de euro si cu termen de 12 luni pentru finalizarea lucrarilor de pe Varianta Ocolitoare Timisoara Sud a fost semnat pe 27 iunie 2023 cu asocierea SA & PE CONSTRUCT SRL (lider) – SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE SRL. Aceasta a preluat un santier cu progres fizic al lucrarilor de 58,26%. Initial, firma italiana Tirrena Scavi trebuia sa finalizeze lucrarile inca din decembrie 2021, insa nu a respectat niciun termen, iar contractul cu acestia a fost reziliat la finalul lui 2022.

Articolul precedentINVESTITII DE 63,5 MILIOANE EURO IN INFRASTRUCTURA – Doua drumuri judetene importante din Cluj vor fi modernizate
Articolul următorAUTOSTRADA SPRE REPUBLICA MOLDOVA– Contractul pentru constructia primului pod la nivel de autostrada care se va construi peste Prut, la Ungheni, se va semna in iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.