”DRUMUL MORTII” VA FI EXTINS LA PATRU BENZI – DN 25, cel mai aglomerat drum din judetul Galati, va fi extins la patru benzi si modernizat

DCIM102MEDIADJI_0462.JPG
DCIM102MEDIADJI_0462.JPG

Peste 1,5 miliarde de lei (peste 300 milioane euro) vor fi investiti pentru modernizarea DN 25. ”Drumul mortii” va fi extins la patru benzi, iar sensurile de mers vor fi separate cu parapeti de delimitare, anunta Costel Fotea, presedintele Consiliului Judetean Galati.

DN 25, cel mai aglomerat drum din judet, va fi extins la patru benzi si modernizat pe ruta: iesire din municipiul Galati – Movileni – Sendreni – Serbestii Vechi – Branistea – Traian – Independenta – Piscu – Tudor Vladimirescu – Hanu Conachi (intersectia cu DN 25A), pe o distanta de peste 40 de kilometri. Astfel, vom investi peste 300 de milioane de euro pentru ca DN25, cunoscut ca ”drumul mortii” din cauza numarului mare de accidente, sa devina un drum sigur si modern, in conditiile in care anul trecut numarul accidentelor grave a fost cu 25% mai mare fata de 2022”, spune Costel Fotea, presedintele Consiliului Judetean Galati.

Mai mult, statisticile spun ca sunt peste 6.000 de masini care tranziteaza in 24 de ore acest drum, din care aproape 20% sunt camioane.

Drumul va fi extins la patru benzi si va fi modernizat complet. Cele 12 poduri si pasaje de cale ferata vor fi si ele extinse cu poduri si pasaje noi, iar toate podetele de pe traseu vor fi modernizate complet, precizeaza Costel Fotea.

Mai mult, pentru a usura accesul din drumurile laterale, vor fi amenajate 28 de sens giratorii.

De asemenea, in apropierea sensurilor giratorii vor fi trasate treceri de pietoni, iar acolo unde se va impune vor fi construite si pasarele pentru pietoni”, adauga presedintele CJ Galati.

Drumul va fi modernizat complet de la iesirea din municipiul Galati, de undeva din zona Tirighina (Borcan) pana la Hanu Conachi, la intersectia cu DN25A, drumul care duce catre Nanesti, pe care il vom extinde, de asemenea, la patru benzi, pana la intersectia cu viitorul Drum Expres Braila – Focsani.

 

Articolul precedentASFALT PE DRUMURILE JUDETENE DIN BOTOSANI – Unul dintre cele mai importante sectoare de drum din judet, DJ 296 Botosani-Cismea, a intrat in reparatii. Lucrari avansate si pe drumul judetean Avrameni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – Mitoc
Articolul următorAUTOSTRADA PLOIESTI-BRASOV – Guvernul a reaprobat indicatorii pentru sectorul Cristian – Codlea din Autostrada Bucuresti-Brasov. Tronsonul de 5,182 km va costa 879,8 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.