ASFALT PE DRUMURILE JUDETENE DIN BOTOSANI – Unul dintre cele mai importante sectoare de drum din judet, DJ 296 Botosani-Cismea, a intrat in reparatii. Lucrari avansate si pe drumul judetean Avrameni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – Mitoc

Consiliul Judetean Botosani, prin Directia Judeteana de Drumuri si Poduri, continua lucrarile de reparatii si intretinere a retelei de drumuri judetene din judetul Botosani.

Unul dintre cele mai importante sectoare de drum, aflat in aceste momente in plin proces de asfaltare, este drumul judetean DJ296 Botosani-Cismea-intersectie Costesti, acolo unde sunt executate lucrari de reparatii prin turnare a unui covor asfaltic intr-un strat pe o lungime de aproximativ 2,5 kilometri. In prealabil, pe acest drum s-a executat si un strat de egalizare peste care s-a asternut un strat de geotextil.

Dorin Birta, vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani, impreuna cu senatorul Lucian Trufin, consilierul judetean Gabriel Galan si directorul Directiei Judetene de Drumuri si Poduri, Catalin Gheorghian, au efectuat o vizita pe acest sector de drum pentru a verifica ritmul si calitatea lucrarilor.

Lucrarile se desfasoara intr-un ritm sustinut, lucru care ma multumeste si imi da sperante ca in cel mai scurt timp circulatia se va putea relua in conditii normale si cu un grad de siguranta sporit. DJ 296 Botosani – Cismea – intersectie Costesti este un drum cu trafic destul de intens, iar refacerea lui a reprezentat unul dintre punctele prioritare ale Planului de reparatii si intretinere a infrastructurii rutiere judetene. Ne dorim ca toate lucrarile pe care le executam pe drumurile pe care le avem in administrare sa presupuna termene de executie cat mai scurte, pentru ca disconfortul creat cetatenilor sa fie cat mai redus”, a declarat Dorin Birta, vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani.

Lucrarile sunt executate din bugetul propriu al Consiliului Judetean Botosani si fac parte din Planul anual de reparatii si intretinere a drumurilor judetene.

Investitiile in drumuri trebuie sa fie o prioritate pentru orice administratie judeteana, iar echipa de conducere a Consiliului Judetean Botosani a avut intotdeauna printre obiectivele sale principale rezolvarea a cat mai multe din problemele care afecteaza viabilitatea drumurilor judetene. Am depus toate eforturile pentru a interveni cu lucrari pe cat mai multe sectoare de drum pentru ca toti locuitorii judetului au nevoie de drumuri bune. Ne vom mentine acest stil de lucru si vom continua sa alocam resursele necesare pentru ca reteaua de drumuri judetene sa poata sustine procesul de dezvoltare a judetului nostru”, a precizat Doina Federovici, presedinte al Consiliului Judetean Botosani.

De asemenea, modernizarea drumului judetean DJ 294C, Avrameni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – DN24C, avanseaza intr-un ritm accelerat. Constructorii au turnat la inceputul acestei saptamani inca un kilometru de balast stabilizat pe sensul de mers dinspre Avrameni spre Mitoc, iar urmand ca de luni sa astearna primul strat de asfalt. Ulterior, se va continua cu cel de al doilea sens de mers. In paralel, se lucreaza la poduri si podete, anunta Consiliul Judetean Botosani.

Presedintele Consiliului Judetean Botosani, Doina Federovici, vicepresedintele Dorin Birta, senatorul Lucian Trufin, consilierul judetean Gabriel Galan, directorul Directiei Judetene de Drumuri si Poduri Catalin Gheorghian, alaturi de domnii primari au inspectat stadiul lucrarilor.

In ultimii ani, Consiliul Judetean Botosani a modernizat sectoare importante de drum judetean. Vom continua sa facem acest lucru, pentru ca ne dorim sa avem cat mai putine drumuri de piatra si sa asiguram conditii bune de trafic pentru locuitorii din toate zonele judetului. Modernizarea DJ 294C, Avrameni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – DN24C este o investitie ceruta de multi ani de locuitorii din zona de Est a judetului. La preluarea mandatului am promis ca vom face acest drum si am cautat solutiile sa se realizeze cat mai repede, motiv pentru care Consiliul Judetean a facut din fonduri proprii studiul de fezabilitate si proiectul tehnic”, a declarat Doina Federovici, presedintele Consiliului Judetean Botosani.

Valoarea totala a proiectului, in care este inclusa si TVA si cheltuielile neeligibile este de aproximativ 50 de milioane de lei, din care 41,5 milioane de lei o reprezinta finantarea obtinuta prin PNI „Anghel Saligny”, iar diferenta de 8,5 milioane de lei este asigurata de catre Consiliul Judetean Botosani

La randul sau, vicepresedintele Dorin Birta le-a cerut participantilor la trafic sa respecte limitele de tonaj si sa nu urce pe sectorul de balast stabilizat.

Toti vrem drumuri mai bune, dar ca sa le avem trebuie si sa le pastram. Constructorul va incepe de luni sa toarne primul strat de asfalt, dar pana atunci se va circula pe un singur fir si de aceea cer participantilor la trafic, sa dea dovada de intelegere pe perioada derularii acestor lucrari si sa respecte cu strictete semnalizarile rutiere si ma refer la semafoarele si indicatoarele rutiere montate in aceasta zona”, a declarat Dorin Birta.

Sectorul de drum judetean care este in proces de modernizare masoara 7,8 kilometri.

Articolul precedentDRUMURI JUDETENE MODERNIZATE IN IASI – Modernizarea unui sector de 6 km din drumul judetean DJ 282D costa aproape 24 milioane lei
Articolul următor”DRUMUL MORTII” VA FI EXTINS LA PATRU BENZI – DN 25, cel mai aglomerat drum din judetul Galati, va fi extins la patru benzi si modernizat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.