DRUMUL CARE RIVALIZEAZA CU TRANSFAGARASANUL – Drumul judetean lat de 8 metri, care va lega Valea Moldovei de Valea Bistritei, a intrat in reparatii. Lucrarile costa 24 milioane euro

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut o intalnire de lucru cu reprezentantii firmei responsabile de modernizarea drumului Malini – Borca, la care a participat si directorul de la Directia Judeteana de Drumuri si Poduri Suceava, Alin Ciobanu.

Au avut loc discutii despre stadiul lucrarilor si calendarul viitoarelor lucrari. In luna mai se va turna asfalt pe 9 km din totalul de 13 km.

Lucrarile vor incepe de la baza asfaltului existent si vor urca aproape pana in vecinatatea Obcinei Stanisoarei.

Valoarea lucrarii depaseste 24 de milioane de euro.

Este vorba despre un drum judetean cu o latime de 8 metri, care include ziduri de sprijin in lungime de peste 15 km, pe care se construiesc 61 de podete si 11 poduri. Acest drum va lega Valea Moldovei de Valea Bistritei, traversand judetele Suceava si Neamt, arata CJ Suceava.

Va deveni unul dintre cele mai frumoase trasee turistice din Romania, rivalizand cu Transfagarasanul, si va contribui la dezvoltarea proiectului privind Tinutul Manastirilor din zona Sucevei si a Neamtului. La sfarsitul lunii mai ne vom deplasa din nou pe Muntii Stanisoarei, unde constructorul ne-a promis ca cea mai mare parte din drum va fi asfaltata. Judetul Suceava este un adevarat santier de drumuri. Unele le modernizam, cum se intampla in Bosanci, Ipotesti, Udesti, Liteni, Dolhasca, Moara, Stroiesti, Darmanesti, Horodniceni, Radaseni, Satu Mare, Granicesti, Brodina, Fantanele, Cornu Luncii. In alte situatii au aparut gropi in asfalt, pe care le acoperim folosind un utilaj special numit fulljet cu care se asigura plombarea gropilor prin stropiri succesive de agregate de balastiera sortate si emulsie bituminoasa”, spune presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur.

S-au executat lucrari cu acest utilaj pe Valea Siretului, intre Hantesti si Veresti, precum si pe zona Baia – Bogata. Lucrarile de la Baia au fost finalizate.

Vom continua in alte zone unde este necesar. Asigur populatia judetului Suceava ca vom avea grija sa acoperim gropile, sa plombam si sa reparam drumurile afectate in aceasta iarna, pentru a asigura un trafic decent pe drumurile judetene. Este adevarat ca unele portiuni care urmeaza sa fie reparate devin subiect de campanie electorala, insa in fiecare primavara CJ Suceava a reparat aceste drumuri si o va face si de aceasta data, activitatea noastra nefiind influentata de perioada electorala in care ne aflam”, adauga Flutur.

Articolul precedentUN DRUM JUDETEAN DINTRE SATU MARE SI MARAMURES VA FI MODERNIZAT – Modernizarea drumului judetean DJ 193 Satu Mare-Borlesti-limita cu judetul Maramures, de 40 de km, va costa peste 40 de milioane de euro
Articolul următorMODELUL TRENULUI DE LA OTOPENI ESTE EXTINS – Biletele pentru trenuri metropolitane pentru calatori sunt active in toata tara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.